52. MM-kilpailut. Changwon, Korea. 300m vakiokivääri Joukkuekisa. Taas meni Suomelta mitali halvalla

52. MM-kilpailut. Changwon, Korea. 300m vakiokivääri Joukkuekisa. Taas meni Suomelta mitali halvalla

300m vakiokiväärissä Suomi jätti jälleen mitalin ottamatta, kun eivät lähettäneet Juho Autiota kisoihin. Autiolle olisi tänään riittänyt ”radalle  saapuminen” mitaliin sillä joukkukisan voitto meni Norjaan tuloksella 1722. Tämä tarkoittaa sitä, että Aleksin 580 ja Juho Kurjen 569 tekee 1149, joten Norjan lyömiseksi olis tarvittu 573, hopeaan 562 ja pronssiin 559. Miettikää nyt ihan rauhassa olisikohan Autiosta ollut tekijämiestä noihin tuloksiin?

 

300m vakiokivääri joukkueet:

 1. NORJA 1722
 2. KOREA 1711
 3. SVEITSI 1708
 4. RANSKA 1691
 5. ITÄVALTA 1691
 6. SLOVENIA 1691
 7. SAUDI-ARABIA 1656
 8. INTIA 1642

4 thoughts on “52. MM-kilpailut. Changwon, Korea. 300m vakiokivääri Joukkuekisa. Taas meni Suomelta mitali halvalla

 1. ALEKSI ON MAAILMANMESTARI
  Onnittelut täältä Keuruulta Aleksille ja koko sille joukolle , joka on sen mahdollistanut. Omasta kokemuksesta tiedän, että voittaminen vaatii oikeanlaista työtä oikeaan aikaan. Ja liiton viisaille valitsijoille tiedoksi, että tulosrajavaatimukset 300m lajien osalta olivat Teillä niin kovat, että kuukaan kilpailijoista ei ole niitä pystynyt vielä ylittämään MM-kisoissa, vaikka siellä on maailmanparhaat niitä yrittämässä pl. Aution Juho. Joukkuemitaleja on siis menetetty ja meillä näin pienellä maalla ja panostuksella 300m lajeihin ei ole siihen varaa.
  Jukka Salonen

 2. Onnittelut Aleksi, Marko ja kaikki muut asiassa mukana olevat. Jukan -94 MM- sai jatkoa hienossa lajissa. Olen täysin samaa mieltä tuosta joukkueen pois jättämisestä. Purnasin sitä jo kesän mittaan kun selvisi, että joukkuetta ei lähetetä. On päivän selvää, että mitaleja siinä menetettiin. Toisin sanoen liitto ei edes halua mitaleja. Siellä on täysin ammattitaidotonta porukaa valinnoista vastaamassa, jotka eivät näe muuta kuin tulosrajat. Aution Juho ampui esim. Lahden E-Cupissa karmeissa tuuliolosuhteissa voiton ja toisen sijan! He olivat toisia Cism-Thunissa kesällä vakion joukkuekisassa. Oli tiedossa että Juho ja Aleksi ovat aivan maailman huippua myös kolmeltasataa. 300 metrillä radat on avoimet ja olosuhteiden vaikutus suurempi kuin muissa lajeissa. Kyllä noista olisi pitänyt osata oikeat, johtopäätökset tehdä, ei tätä voi järjellä käsittää. Lisäksi näyttömahdollisuuksia on vain muutama kisa kauden mittaan. Kai seuraavat tulosrajat sitten laitetaan näiden tulosten mukaan. 🙂 Tuntuu hyvältä, mutta samalla pänniin niin hitosti liiton toiminta.
  Kalle Leskinen, 2krt joukkue MM 300m.

  1. Kalle puhuu täyttä asiaa.Onko Liitolla todellakin varaa moiseen toimintaan?

   Kautta aikojen Suomalaiset kivääriampujat ovat menestyneet 300 m:n lajeissa ,kaikilla rintamilla.

   300 metrin kiväärilajit ovat todellisia ”kuninkuuslajeja” niitä ei pidä unohtaa tai muun olympiahuuman sekoittaa päätä.

 3. Onnittelut Aleksille ja koko tiimille,
  täällä ollaan hengessä mukana!

  Pekka ja Sari
  Juho ja Susanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.