Täydellinen satsaus urheiluun. Aleksi aloittaa ammattilaisena, kadettikoulusta välivuosi

Täydellinen satsaus urheiluun. Aleksi aloittaa ammattilaisena, kadettikoulusta välivuosi

Maailmamestari Aleksi Leppä on valittu puolustusvoimien valiourheilijan (kouluttaja-aliupseeri) tehtävään 1.1.2019 alkaen. Palveluspaikkanan on puolustusvoimien Urheilukoulu, Santahaminassa. Kyseinen työtehtävä mahdollistaa maksimaalisen harjoittelun ja kilpailemisen seuraavan kahden vuoden aikana. Puolustusvoimissa palvelee kyseisessä tehtävässä 5-7 huippu-urheilijaa kerrallaan 2-3 vuoden ajan. Samaan aikaan Aleksin kanssa valittiin ampumahiihtäjä Olli Hiidensalo. Muita ammattiurheilijoita ovat suunnistajat Marika Teini ja  Miika Kirmula, kuulantyöntäjä Arttu Kangas, kivääriampuja Juho Kurki, hiihtäjä Risto-Matti Hakola ja vuodenvaihteessa tehtävässä lopettavat hiihtosuunnistja Olli Markus Taivainen ja hiihtäjä Juho Mikkonen.

-Aleksin tilanne on nyt sellainen, että täysillä mennään. Kompromisseihin ei ole nyt varaa, sillä kaikki muutkin maailman huiput vain ampuvat, sanoo valmentaja Marko. Tämä tarkoittaa sitä, että Aleksi keskeyttää opinnot kadettikoulussa ja saalistaa olympiapaikkaa keskittyen vain ammuntaan. Kadettikoulun vuodenvaihteessa alava jakso on niin tiivis, ettei se mahdollista harjoittelua lainkaan, joten ainoa vaihtoehto on keskeyttää opinnot nyt hetkeksi ja panostaa lajiin, kun rauta on kuumaa. Kouluun palataan, kun olympiadi päättyy. Leppä osallistuu ainakin kauden kahteen ensimmäiseen maailman cupiin Intiassa (20.-28.2. 2019 ) sekä Kiinassa (23.4.-1.5.2019). Näissä kisoissa jaetaan 2 olympiapaikkaa sekä 10m ilmakiväärin, että 50m pienoiskiväärin 3×40 laukauksen kilpailuissa molemmissa kisoissa. Leppä tavoittelee olympiapaikkaa ampuakseen Tokion olympialaisissa 2020.

– Olen erittäin kiitollinen valinnasta. Tämä on täydellinen mahdollisuus panostaa täysillä Tokion olympialaisiin. Nyt pystyn harjoittelemaan ja kilpailemaan ammattimaisesti. Haluan muistuttaa myös, että aikomus on kuitenkin jatkaa kadettikoulua ja haluan edelleen edetä upseerin uralla, kertoi tyytyväinen Aleksi.

One thought on “Täydellinen satsaus urheiluun. Aleksi aloittaa ammattilaisena, kadettikoulusta välivuosi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *