Mitä vikaa on ampumaurheilussa, miksi ammuntaa ei arvosteta?

Mitä vikaa on ampumaurheilussa, miksi ammuntaa ei arvosteta?

Liityin tänään monen suomalaisen kanssa ”Mielensäpahoittajien” klubiin päällimmäisenä johtoajatuksena, mitä vikaa meissä on? Nyt tietysti tämä konkretisoitui hyvin, kun oli oma lehmä ojassa.

Aleksi kävi ensin Puolustusvoimien Vuoden urheilija -tilaisuudessa. ”Ammunta on armeijan laji” -hokema sai taas merkityksen, kun suunnistuksen Euroopan mestari ja MM-hopeamitalisti Marika Teini valittiin Vuoden sotilasurheilijaksi. Ei siinä ammunnan kuninkuusmatkan, joka hiihdon yhteydessä aina muistetaan mainita, tuplamaailmanmestaruus mitään painanut.

Aleksi oli ainoa Vuoden Urheilija ehdokas niistä reilusta 40 nimetystä, jolla oli kuluneelta vuodelta kaksi maailmamestaruutta. Muistutan, että kiväärissä kilpaillaan MM- mitaleista vain joka 4. vuosi. Aika monessa lajissa vuosittain tai kahden vuoden välein. Ei painanut sekään, että noilla mitaleilla Aleksi on kautta historian ainoa suomalainen, joka on tuonut niitä kaksi samasta 300m MM-kisasta. Maailmassa yksi sveitsiläinen on tehnyt myös saman tempun. Olisin odottanut, että tällä suoritukselle olisi kympin joukkoon päässyt Urheilugaalassa, mutta unta näin. Ale oli 25.

Meillä ei tempuista huolimatta ampumaurheilua arvosteta. Me nousemme valtakunnan uutisiin vain silloin, kun kilpavälinettämme käytetään muuhun kuin kilpailemiseen. En halua laittaa lajeja paremmuus- tai muuhunkaan järjestykseen. Kaikki urheileminen on hienoa, mutta haluaisin vain, että olisimme samalla viivalla muiden kanssa.

2 thoughts on “Mitä vikaa on ampumaurheilussa, miksi ammuntaa ei arvosteta?

  1. Samassa klubissa ollaan … Valitettavasti valtakunnan otsikoihin ei tosiaan nousta kuin mainitsemillasi tavoilla…
    Mutta me tässä harrastajapiirissä arvostamme Aleksin menestystä ja nostamme hattua muidenkin saavutuksille sekä nälkäiselle harjoittelulle!

  2. Ei voi taas kun ihmetellä miten ampumaurheilua ja siinä hienoja urheilusuorituksia tai ei ymmärretä tai halutakkaan ymmärtää.Aleksin suoritus on historiallinen MM -kisoissa jotka tosiaan järjestetään joka neljäs vuosi ja mukana olevia kilpailijoita on kymmenistä maista.
    Olisi luullut että ainakin PV palkitsee jo noista suorituksista parhaana sotilasurheilijana mutta ei.Riittämisestä ei voi olla kyse,mistä sitten?
    Valtakunnan Gaalassa olisi pitänyt olla neljän joukossa…kun tiedetään että olympiavoitto hiihdossa on ykkönen.Jos Maailman cup voitolla tai EM -mitaleilla pääsee kymmenen joukkoon niin miksi ei kahdella henkilökohtaisella MM kultamitalilla,kysyn vaan.Tämä ei tarkoita ettenkö arvosta muita lajeja ja suorituksia mutta tämä menee jo liian halvalla.Jostain muusta on kyse taas, jälleen kerran.Aleksin kultamitalit on ja pysyy ja niitä on hyvä muistella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *