Ei enää GP kisoja

Ei enää GP kisoja

Viides Leppä GP on vietetty ja onnellisesti ohi. Järjestäjät, voittajat ja osallistuneet osin jo kotona, osa vielä matkalla. Se oli nyt siinä. Ei tullut Geepeestä sitä, mitä olin ajatellut ja tavoitteeksi laittanut. Olisin halunnut, että GP olisi ollut tapahtuma, jonne oltaisiin tultu kirkuen jopa niin, että tilaisuus olisi ollut loppuun myyty pian sen auettua. Ajatuksena oli ampujien viikonloppu yhdessäolon merkeissä, välillä ampuen.

Kolmannessa GP:ssä oli yli 80 osallistujaa ja tunnelma katossa. Tapahtuma ei koskaan kerännyt vanhempaa harrastajaväkeä. Ymmärrettävästi tapahtuman luonne paineineen olisi ollut monelle liikaa. Tapahtuma oli suunniteltu nuorille ampujille, jotka haluavat eteenpäin. Kilpailut Suomessa ovat samantyyppisiä ja rutinoitunut ampuja suoriutuu niistä leposykkeellä. Tämä tapahtuma on aina saanut Olympiakomitean, KiHu:n, SAL:n valmennuksenjohdon ja valmentajien tuen. Myös huippuampujat ovat tapahtumaa arvostaneet, olemalla paikalla lähes 90%:sti. Kaikki vakuuttavat tilaisuuden tarpeellisuutta ja sen tuomaa henkisen kasvatuksen vaikutusta. Joistakin Tanhuvaaraan on ollut pitkä matka. Ei kuitenkaan niistä Latvialaisampujista, jotka ajoivat tänne 12 tuntia suuntaansa. Aina löytyy syitä ja selityksiä.

Viisi kertaa kuitenkin vedettiin, vaikka aluksi järjestämistä yritettiin jopa estää. Kisajärjestelyillä olemme pystyneet pitämään Tanhuvaaran ampumatoimintaa yllä, jolloin hyöty on ollut ulosmitattavissa kaikkien harrastajien kesken, jotka ovat Tanhuvaarassa käyneet. Leppa.fi tiimin perimmäinen tehtävä on ollut sen omien urheilijoiden tukeminen, mutta olemme pyrkineet tukemaan myös lähes kaikkia ampumaurheilijoita järjestämällä kisamatkoja, valmennusleirejä ja tapahtumia. Jatkossa tulemme suuntaamaan toimintaamme enemmän omiin urheilijoihin.

Kiitän kaikkia vuosien varrella GP tapahtumaan osallistuneita ja erityisesti tänä vuonna EM-näytön ja GP-kisan järjestelyissä mukana olleita:

 

Haminan Ampumaseura

Kankaanpään Ampumaurheilijat

Tanhuvaaran Urheiluopisto

Inband

Nammo Lapua

 

Björkvist Georg Peter

Haume Sami

Havukainen Eija

Havukainen Jouni

Heiskanen Pekka

Hirvi Juha

Kangas Kalle

Korhonen Ari

Kumin Markku

Kurki Juho

Leppä Kaarina

Leppä Merja

Lång Jorma

Mäkelä Marko

Suortti Mika

Syrjä Hanna

Syrjä Mikko

VeeVee


3 vastausta artikkeliin “Ei enää GP kisoja

  1. Kiitokset jännittävistä hetkistä Marko Lepälle ja koko GP-teamille! Todella harmi, kun tapahtuma ei saa jatkoa. T. Perhe Siitonen & Oksman

  2. Harmittavaa, että näin loistava tapahtuma ei saa jatkoa. Täysin omaa luokkaansa Suomessa. Kisassa katsotaan kuka pystyy ampumaan kovassa paikassa ilman suuria heittoja laukauksissa. Finaalissa ratkotaan voittajat eikä peruskilpailussa, missä kaikenlainen ääni ja ihmisten aiheuttama melu on pahasta. Ilmeisesti ampujat, ketkä eivät halua osallistua kisaan saavat enemmän tyydytystä ampumalla 620 paikallisessa maakuntacupissa kuin kisaamalla ja ampumalla hyvin kovan paineen alla suomen huippuampujia vastaan yleisön kannustaessa. Gp on yleisötapahtumana loistava ja tuo ammunnan parhaat osat esille, sekä voisi saada ammunnan olemaan huippu-urheilua lajista vieraantuneidenkin mielestä. Jos viet ammunnasta mitään tietämättömän paikallisiin kahvikisoihin hän saa juuri monen ihmisen ajattelumallin lajista. Tylsä ja varmaan jokainen on joskus kuullut lauseen “ei ammunta ole urheilua”. Koska kyseiset pienet kisat eivät ole yleisötapahtumia toisinkuin gp. Nimenomaan suuri yleisö ja heidän kannustus antaa kisalle urheilullisen ilmiasun. Irwin Goodmanin sanoin “Ja ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua” pätee loistavasti kisaan. Kisassa yleisö kannustaa ja ampujat ovat paineen alla. Tämä on loistava tapa oppia ampumaan paineen alla varsinkin nuorille ja finaalissakin mitalit saavat ne, kenellä pää kestää parhaiten. Suomessa on alettu ampua enemmän finaaleja, mutta ne muistuttavat liikaa peruskilpailua, koska on hiljaista ja pieni yleisö Silloin kun niitä ammutaan, huomaa kuka on harjoitellut finaaleja ja kuka ei.

    Monet puhuvat kuinka ammunnasta täytyisi saada yleisölaji ja tuoda lajia enemmän esiin. Miksi sitten sellaiselle tapahtumalle ei anneta tukea mikä sitä yrittää tehdä? Mikään ei ole parempi tapa tehdä ammunnasta yleisölajia kuin järjestämällä jatkossa samanlaisia kilpailuja, mutta kerran ampujat eivät halua kehittää henkistä kisaajaansa ja tehdä ammunnasta vielä hienompaa lajia, on järjestäminen turhaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *