WC New Delhi, Intia. Kv. olympiakomiten päätös. 25m olympiapistoolissa ei jaeta olympiapaikkoja

WC New Delhi, Intia. Kv. olympiakomiten päätös. 25m olympiapistoolissa ei jaeta olympiapaikkoja

Kiista pakistanilaisurheilijoiden viisumeista on johtanut kansainvälisen olympiakomitean päättämään ettei Intian maailmancupissa jaeta olympiapaikkoja 25m olympiapistoolin osalta. Pakistanilaisurheilijat Muhammad Khalil AKHTAR sekä Ghulam Mustafa BASHIR olivat ilmoittautuneet olympiapistooliin. Kansainväliselle olympiakomitealle ilmoitettiin 18.2. etteivät pakistanilaisurheilijat sekä heidän valmentajansa saa viisumia Intiaan. Täten KOK rajasi 25m:n olympiapistoolin pois olympiapaikkojen jaosta, mutta salli muiden lajien olympiapaikkajaon ettei yli 500 urheilijaa, jotka ovat jo tulleet kisoihin, kärsisivät.

KOK, ISSF sekä Intian olympiakomitea kävivät vielä neuvotteluja Intian hallituksen virkamiesten kanssa löytämättä ratkaisua ongelmaan. Yhden maan jättäminen olympiapaikkojen tavoittelun ulkopuolelle syrjii ja on olympialiikkeen perusperiaatteiden vastainen. Tilanne on eskaloitunut niin, että KOK:n johtokunta on keskeyttänyt neuvottelut mahdollisesti tulevien kansainvälisten ja olympiatasoisten kilpailuiden järjestämiseksi Intiassa, kunnes KOK saat kirjalliset takeet urheilijoiden maahanpääsystä.

KOK:n uutinen: https://www.olympic.org/news/ioc-executive-board-revokes-olympic-qualification-status-of-men-s-25m-rapid-fire-pistol-event-in-new-delhi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *