EM-kisat Osijek, Kroatia. Suuret mestarit tapasivat katsomossa

EM-kisat Osijek, Kroatia. Suuret mestarit tapasivat katsomossa

90-luvun parhaat pistoolin olympialajien ampujat Kiinan Yufu Wang ja Italian Roberto Di Donna tapasivat pikaisesti ilma-aseiden EM-kisojen viimeisen päivän finaalissa. Herroilla ei ole yhteistä kieltä, sillä Wang puhuu vain kiinaa, mutta tulkin välityksellä käyty keskustelu oli erittäin lämminhenkinen. Entisten kilpaveljien mitalimäärä on uskomaton. 1960 syntyneellä Wangilla on kahden olympiakullan lisäksi 4 laihempaa olympiamitalia, kun Di Donnalla on olympiakullan lisäksi yksi olympiapronssi, jotka 1968 syntyneellä veronalaisella on tehty ilma- ja 50m:n pistooleilla. Wangin mitaleista kullat ja 2 hopeaa on ammuttu ilmapistoolilla ja 2 muuta 50m pistoolilla. Donna on lisäksi mm pronssimitalisti Milanosta 1984 ja 19 kertainen maailmancupin voittaja ja kolminkertainen Euroopanmestari. Wang on puolestaan kaksinkertainen maailmanmestari 13 kertainen maailmacupin voittaja ja viisinkertainen Aasianmestari.

Roberto Di Donna on nykyään Italian valmentaja ja Yifu Wang ISSF:n varapuheenjohtaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *