Kannaataako harrastajan testata ilma-aseensa luodit?

Kannaataako harrastajan testata ilma-aseensa luodit?

Tuo kysynyt on esitetty useaan otteeseen. Moni harrastaja ajattelee, että luotien testaustoiminta on hyödyllistä vain kilpaurheilijoille. Kuitenkin moni harrastaja ihmettelee hyvän laukausen jälkeen osuman heikkoa pistearvoa miettimällä, että kyllä se kympin lähtö oli… Usein vika onkin siinä joka kannattelee asetta, mutta kovettuneilla luodeilla ei tilannetta ainakaan paranneta.

-Sain testattavaksi yhden vanhemmanpuoleisen ilmakiväärin. Aloitin testin mukana tulleilla verrokkiluodeilla, jotka olivat asiakkaan kisaluoteja, kuten aina teen, jos vaan verrokkiluodit on laitettu mukaan. Eri vanhojen ja uusien luotien välillä oli iso, kertoo testaaajaa Marko.

Asiakkaan vanha kasa 20ls= 104,6 ja 104,4

Asiakkaalle testattu luoti 20ls= 106,7 ja 106,9

Kahdellakymmenellä vanhalla luodilla asiakas olisi saanut teoreettisesti 20 laukauksella pisteet 209,0 ja uusilla luodeilla 213,6.

Toinen tapaus:

Asiakaan vanha luoti: 106,7 ja 103,4

Asiakkaalle testattu luoti 106,8 ja 107,2

Kahdellakymmenellä vanhalla luodilla asiakas olisi saanut teoreettisesti 20 laukauksella pisteet 211,1 ja uusilla luodeilla 214,0.

On paljon mukavampi harrastaa, kun on kunnon välineet.

2 thoughts on “Kannaataako harrastajan testata ilma-aseensa luodit?

 1. Miten homma toimii?
  Siis mitä pitää tehdä ja mitä se maksaa? Kauanko homma kestää?
  Olen 61 vuotias LV ampuja ja ammun vasemmalta

  1. Terve Martti!
   Periaatteessa vaihtoehtoja on kolme. Lähetät aseen Haminaan, testaan sen täällä ja lähetän sinulle asen takasin. Toinen vaihtoehto on, että lähetän sinulle testiluodit ja sinä testaat itse. Tai sitten tulet sellaiseen kilpailuun, jossa olen testaamassa, kuten seuraavaksi Lovissa kuun lopussa. Testaus maksaa 25€, mutta jos ostat 5000kpl, ei tastaus maksa mitään. Katso lisää testuksesta ja luotien hinnoista:
   https://www.leppa.fi/hn/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *