Lauri Syrjä palkittiin ansioristillä 6.12.2019

Lauri Syrjä palkittiin ansioristillä 6.12.2019

Pitkään vapaaehtoisena Sotiemme Veteraanit- keräykseen osallistunut Lauri Syrjä on palkittu itsenäisyyspäivänä Veteraanivastuu ry:n myöntämällä hopeisella ansioristillä.

Kaikkien veteraanijärjestöjen varainhankinnan keskitetysti hoitavan Sotiemme Veteraanit-keräyksen taustaorganisaation Veteraanivastuu ry:n ansioristi on uusi kunniamerkki, joita myönnettiin ensimmäisen kerran itsenäisyyspäivänä 2018. Huomionosoituksia myönnetään keräyksessä pitkään olleille vapaaehtoisille ja ansiomerkkejä on kolme tasoa: hopeinen, kultainen sekä kultainen soljella.

Sotiemme veteraaneja on maassamme vielä reilu 10 000.- Tukityötä heidän hyväkseen tarvitaan vielä vuosia, huomauttaaVeteraanivastuu ry:n varainhankinnan päällikkö Pia Mikkonen.

– Heidän lisäkseen keräysvaroilla tuetaan myös heidän puolisoitaan ja leskiään, joita on ainakin 20 000 ja joiden tilanne on taloudellisesti yleensä kaikista heikoin, hän muistuttaa.

Nuorena saatu ansioristi on erittäin harvinanainen ja Lauri on saamastaan huomiosta erittäin tyytyväinen. – Huomionosoitus oli yllätys itselleni. En osannut odottaa tällaistä. Tuntuu tietenkin hienolta saada huomionosoitus työstä veteraanien hyväksi, ovathan he mahdollistaneet että saamme edustaa Suomea ulkomailla kertoi Lauri.

Lauri Kupittaan Kisoissa

One thought on “Lauri Syrjä palkittiin ansioristillä 6.12.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *