LeppäGP uutiset: Kiväärissä jo 20 ampujaa

LeppäGP uutiset: Kiväärissä jo 20 ampujaa

HAS:n EM-näyttökilpailuiden ja Grand Prix of Leppa.fi part VI kisan urheilijamäärät alkavat pikkuhiljaa lisääntymään. Nyt GeePeessä on jo 20 ampujaa sekä pistoolissa 12. Yhteismäärä lähestyy jo kipurajaa, ollen 39. Kisat ammutaan Tanhuvaarassa 10.-12.1.2020.

-EM-näytöistä olen ihmeissäni. Onko tilanne todellakin niin, ettei maasta löydy enää yhtään junioria, tyttöä eikä poikaa, ihmettelee tapahtuman isä Marko. Yhtään pistoolinuorta ei ole ilmoittautunut näyttöihin. Vanhana pistoolikoutsina olen asiasta erittäin huolissani.

Kotimaan kisat, Kupittaata lukkunottamatta kärsivät osallisujakadosta. Perinteisesti hyvällä ammattitaidolla järjestetty Kankaanpää Open sekä ennen suositut Kymi Open ja Esbo Träffen olivat kuin varjoja entisestä. Pitää vaan ihmetellä missä ampujat ovat?

Swedish Cup vetää. Eräluettelon perusteella lähes sata (92) ampujaa huoltojoukkoineen on valmiina matkustamaan Etelä-Ruotsiin, mutta heitä ei moniakaan kotimaan kisoissa näy. Suomessa järjestelyiden taso ei kuitenkaan ole huono. Jokin on vialla.

Tanhuvaaraan on monesta Suomen kolkasta pitkä ja vaivalloinen matka, muttei Intian Jaipurista,josta matkaa linnuntietä on 5184 km. Aika moni olisi valmis maksamaan enemmänkin päästäkseen ampumaan maailman parhaimpien seurassa. Onhan naisten sarjaan ilmoittautunut peräti seitsemän ampujaa.

5 thoughts on “LeppäGP uutiset: Kiväärissä jo 20 ampujaa

 1. Itse kilpailen tai ainakin yritän osallistua kilpailuihin.
  Mielestäni yksi asia osallistujamäärien putoamiseen on kilpailijoiden kustannusten nouseminen. Matkat kilapilupaikalle eivät ole ilmaisia ja kilpailumaksut vain nousevat. Ymmärrän toki, että järjestävän seuran on myös saatava katetta kilpailujen järjestämiselle. Joskus tulee mieleen onko ampujat seuraa varten vai seura ampujaa.

  Otan esimerkiksi yhden käymäni kilpailun, osallistumismaksu oli melkein 20e ja toisen sijan palkinnoksi sain kaksi pakettia kultakatriinaa.
  Ei pelkästään palkinnot tavallisissa kansallisissa kilpailuissa ole syy, ettei osallistujia ole mutta on varmaankin osittain vaikuttava tekijä.

  Hienoa on se, että useammalla seuralla jotka kilpailuja järjestävät on elektroniset taululaitteet radalla. Tämä taasen on johtanut siihen, että osallistumismaksut ovat nousseet.

  Jotain varmaankin jossain on mietittävä tai kehitettävä, että hieno harrastus ei kuihtuisi kokonaan.

  1. Olen Juhan kanssa samaamieltä kun osanotto maksut ovat joissakin kilpailuissa kahden ja kolmenkympin välissä ja saat mukaasi muistomitallin niin pistää miettimään mihin kisoihin lähtee, juoksun ja hiihdon massatapahtumissa saa sentään lähes samalla rahalla huollon saunan ja muistomitallin tämä vaan esimerkkinä kustannuksista

  2. Elektroniset taululaitteet on myös monelle syy olla osallistumatta.
   Minä ainakin koen niihin ampumisen niin tympeäksi, ettei juurikaan viitsi käydä paikoissa, joissa niitä käytetään.

   Kaukaa kulkiessa osanottomaksujen lisäksi myös matka- ja majoituskulut ovat kasvaneet sellaisiksi, että perheellisen on parempi pysyä kotona.

   1. ELEKTRONISET TAULULAITTEET on nykyaikaa ja olisi hyvä jos ne yleistyisivät runsaasti Suomessa. Koskee myös ruutiaseratoja!
    Osanottomaksut ovat kyllä suhteessa palkintoihin vähän korkeat. Karsii harrastajia kyllä tai ainakin vähentää lajeja joita haluaa kilpailla.

 2. Itse taas en kilpailuun lähde koskaan palkinnon perässä. Lähden sinne hakemaan hyvää tulosta ja katsomaan mihin se riittää. Mulle on ihan sama saanko mitään muuta kun kädenpuristuksen jos olen omaan tekemiseeni tyytyväinen ja tulos siinä sivussa on tuloskunnon mukainen. Kahviakin juon niin ei mua oo haitannut jos on saludoa mukaan kisoista saanut 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *