Urheilugaala 2020: Raadille armahdus

Urheilugaala 2020: Raadille armahdus

Urheilugaala on upea tapahtuma. Olen päässyt nauttimaan tilaisuudesta paikan päällä kolme kertaa. Gaala on paikkansa ansainnut, vaikka Urheilutoimittajainliiton jäsenten tekemät valinnat ovat usein olleet lähinnä populismia.

 Tällä kertaa kotisohvalta katsottuna tuntui pahalta, kun urheilun Hall of Fameen valittiin Matti Nykänen. Eikö kyseessä pitäisi kuitenkin olla palkitseminen urheilusta? Siis miksi Nykäsen piti kuolla, että tie valintaan aukesi? Matin värikäs elämä sulki pois hänen valintansa  aiemmin, vaikka urheilusaavutusten perusteella hänet olisi pitänyt valita jo eläessään. Raati saa kuitenkin armahduksen, sillä ”Hyppy sumuun” oli heidän anteeksipyyntönsä.

Vuoden Urheilija meni nappiin, ja tällä kertaa Markku Kanervakin oli pokaalinsa ansainnut, ensimmäistä kertaa. Vieläkin vi….ttaa vuoden 2008 valinta. …Ja vuoden 2008 vuoden valmentaja on jalkapallon A-juniorit jatkosarjaan valmentanut Markku Kanerva. .. Kysyn edelleen: Mitä ampumaurheiluvalmentajan pitää saavuttaa tullakseen valituksi Vuoden valmentajaksi, jos oman urheilijan olympiakulta ei riitä?

Hyvää Urheiluvuotta kaikille, Marko


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *