Puolutusvoimat supistaa rajusti tukeaan urheilulle.

Puolutusvoimat supistaa rajusti tukeaan urheilulle.

Puolustusvoimat on muuttanut käytäntöjään koskien urheilun tukemista. Ennen puolustusvoimilla oli eri urheilulajien valmennusryhmiin nimettynä valio-, A- ja B-ryhmän urheilijoita, joita puolustusvoimat tuki sallimalla heidän harjoitella työaikanaan lajiaan, mikäli muut työtehtävät sen sallivat. Valio- ja A-ryhmän urheilija pystyi maksimissaan käyttämään harjoitus- ja kilpailutoimintaan 100 vuorokautta vuodessa. B-ryhmäläisella oli käytössään 50 vuorokautta. Lisäksi joissain lajeissa, kuten ammunnassa oli lisäksi materiaalitukiryhmä, jonka urheilija ei saanut vuorokausia, mutta sai tukea asehuollon ja patruunoiden muodossa.

6.4.2020 alkaen puolustusvoimat tukee liikunta-aliupseererita (ent. valio) siten, että heillä on mahdollisuus käyttää henkilökohtaiseen valmentumiseen ja valmennusryhmän valmennustoimintaan yhteensä 100 urheilukomennusvuorokautta. Tähän ryhmään kuuluu Aleksin lisäksi Juho Kurki.

Edustusvalmennettavalla (ent A ja B) on Pääesikunnan koulutusosaston määräyksessä kohdennettu 50 vuorokautta. Tähän ryhmään kuuluvat kivääriampujat Juha Rutonen ja Juho Autio sekä pistooliampujat Jorma Jäntti, Petri Ylinen, Jan Parhiala, Joonas Kallio ja Marko Talvitie.

Materiaalitukiurheilijoita ei enää ole.

-Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei pv:n henkilökuntaan kuuluva voi saada 100 vuorokautta ellei ole liikunta-aliupseeri, vaan maksimissaan 50, mikä ei huippu-urheilussa riitä, miettii pv:n ammuntaruhmien entinen valmentaja Marko.

Ammunnan lajijohtajana jatkaa Henri Häkkinen ja valmentajina Hannu Teitto (kivääri) ja Jorma Jäntti (pistooli).

Valiourheilijoita on puolustusvoimissa 9:

Kivääriammunta Juho Kurki PORPR

Kivääriammunta Aleksi Leppä KAARTJR

Haulikkoammunta Eetu Kallioinen KAARTJR

Ampumahiihto Olli Hiidensalo KAARTJR

Maastohiihto Ristomatti Hakola PORPR

Suunnistus Marika Teini KAARTJR

Suunnistus Miika Kirmula KAARTJR

Paini Elias Kuismanen KAARTJR

Paini Arvi Savolainen KAARTJR

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *