25m Lapua European Cup Tallinna. Ennakko ja aikataulut

25m Lapua European Cup Tallinna. Ennakko ja aikataulut

Tulevana viikonloppuna ammutaan 25m Lapua European Cup sarjan ensimmäinen osakilpailu Tallinnassa Männikun radalla. Vaikeuksista huolimatta 25m Lapua European Cup- sarja pystytään järjestämään lähes alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

– Tänä vuonna kisajärjestelyt ja niiden varmistelut ovat teettäneet paljon töitä. Normaalisti nämä kisat toimivat kuin junan vessa, mutta nyt olemme joutuneet tekemään paljon suunnitelmia, varasuunnitelmia ja yhteen- sovitteluja. Olen kuitenkin tyytyväinen, että pääsemme ampumaan koko sarjan finaaleineen, jos koronatilanne ei pahene. Voin ylpeänä sanoa, että me ainakin yritimme, toisin kun kivääri, jonka järjestelyt 300m sub-komitea perui heti koronan puhjettua, sanoo Marko.

Ensimmäiseen Tallinnan osakilpailuun on ennakkotietojen perusteella tulossa urheilijoita viidestä maasta: Latvia, Slovenia, Suomi, Valko-Venäjä ja Viro. Suomesta mukana on seitsemän urheilijaa.

-Varsinkin Latvian sekä Slovenian osallistumiset ovat postiivinen yllätys. Latvia on nyt mukana ensimmäistä kertaa. Heiltä tulee aikuistunut huippuhyvä junnukaarti. En oli ollenkaan yllättynyt, jos Latvia saisi kisoista pari finaalipaikkaa, sillä mukana ovat mm. ilmapistoolin MM-pronssimitalisti ja nelinkertainen EM-mitalisti Lauris Stautmanis ja kaksinkertainen junnujen maailmancupin voittaja, hallitseva miesten vakiopistoolin MM- vitonen Ernests Erbs, arvoi Marko.

-Slovenia on tullut menestyksekkäästi mukaan Lapua European Cuppeihin. Viime vuonna ensi kertaa mukana ollut Slovenia nappasi mm viime vuoden finaalivoiton. Joze Ceper voitti Chateaurouxissa vakiopistoolin finaalin tuloksella 575. Tallinnaan Sloveniaslta tulle kova kaksikko, Joze Ceper ja myös Ranskan finaalissa ampunut Peter Tkalec, jatkaa Marko.

Kovatasoiseen avauskisaan Suomesta osallistuu seitsemän urheilijaa:

JOKINEN Antti OMAS

KALLIO Joonas SuA

KNUUTI Joonas P-HA

LAHTI Temu SuA

PARHIALA Jan TiA

SUURONEN Otto MA

TALVITIE Marko LehA

Kisojen alustava aikataulu:

300m Lapua European Cup Århus, Tanska. Kuvat ja treenit – Leppa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *