The ESC Air cupissa kovat kansainväliset nimet mukana huomenna. Mm. Olympiapronssimitalisti. Suomesta mukana Alexandera Rosenlew ja Lauri.

The ESC Air cupissa kovat kansainväliset nimet mukana huomenna. Mm. Olympiapronssimitalisti. Suomesta mukana Alexandera Rosenlew ja Lauri.

The ESC Air Cup alkaa testikisalla huomenna, lauantaina klo 17.00. ESC ja sen Teknisen Komitean kehitysryhmä on työstänyt ilma-aseiden Air Cupia kuluvan kesän aikana. Cup on pyörinyt jo useamman vuoden ajan, mutta nyt siihen on tehty muutoksia silmällä pitäen nykyinen hankala Korona virus tilanne. Air Cupin ideana on kilpailla kotiradalla. Kisa on tarkoitettu kaikille niille urheilujoille, jotka eivät ole osallistuneet ISSF:n MM-, MC-kilpailuihin tai Euroopan mestaruuskisoihin viiden viimeisen vuoden aikana. Luvassa on siis Shooting Sport for all -idea ja matala kynnys osallistua.

Huomenna ammuttavassa testikisassa klo 17.00 alkaen varmistetaan kisan toimivuus kansainvälisesti.

Lauri viime vuoden SM-kisoissa salossa. kuva: Risto Aarrekivi

Mikko Taussi esittelee huomisen kilpailut toiminnan:

Semifinaalissa parin 1 voittaja ampuu parin 4 häviäjää vastaan jne. Semifinaalia edeltää 2 min valmistautumisjakso. Semifinaali ammutaan samoin kuin neljännesfinaali. Voittajat kultamitaliotteluun ja häviäjät pronssiotteluun.

Kilpailu on kolmivaiheinen pudotuskilpailu sisältäen neljännesfinaalin, semifinaalin ja mitaliottelut. On huomattava, että tähän koekisaan on ampujat ensiksi valittu halukkaista, ja toisaalta vastakkain ampuvat parit arvottu. Näin ollen neljännesfinaaliparit voivat olla epätasaisia tai tasaisia (varsinaisessa kisassa 1. ampuu 8. vastaan).

Eri vaiheet ammutaan ISSF:n komentoja noudattaen. Neljännesfinaalissa ammutaan 3 viiden laukauksen sarjaa a’ 200 sec (3 min 20 sec). Yksittäisen sarjan voittaja saa pisteen. Voitto kahdella pisteellä ja paikka semifinaaliin. Sarjojen tasatulokset ratkotaan lisälaukauksella.

Sarjavaiheessa komennetaan ajankulku, kun 30 sec jäljellä. Mitaliotteluvaiheessa ensin ammutaan pronssiottelu, sitten kultamitaliottelu. Mitaliotteluita varten on 2 min valmistautumisaika. Mitaliottelut ammutaan yksittäislaukauksin voittolaukausperiaatteella. Tasatuloksissa ei pistettä jaeta. Laukausta varten on aikaa 40 sec, ajan kuluminen ilmoitetaan 10 sec ennen loppua. Mitaliottelun voittamiseen tarvitsee voittaa kaksi erää (kolme erää siis mahdollinen). Erän voittaa, kun on tehnyt 4 voittolaukausta erässä (erä on siis 4 – 7 laukausta plus lisälaukaukset).

Huomiseen testkilpailuun osallistuvat:

Georg Zott     AUT

Jerome Gaudy    FRA

Max Dandeker-Bourne    GBR

Viktor Kiss    HUN

Lauri Syrja    FIN

Alexandra Rosenlew   FIN

Ziva Dvorsak   SLO

Snjezana  Pejcic   CRO

Alexandra Rosenlew. Kuva: Mika Vuolle

Varsinainen Cup kilpaillaan marraskuusta 2020 maaliskuuhun 2021, yksi kilpailu kuukaudessa eli yhteensä viisi kisaa. Peruskisan viidestä kilpailusta huomioidaan urheilijalta neljä parasta tulosta. Rankingin perusteella syksyn 2021 SuperFinaliin pääsee 8 parasta mies- ja naisurheilijaa ilmakiväärissä ja -pistoolissa. SuperFinaalin lisäksi uudistuksena on, että Liikkuva maali on myös kilpailumuotona. Liikkuvan maalin finaaliin valikoituu 4 parasta mies ja naisurheilijaa. SuperFinaali kilpaillaan ensi vuoden syksyllä ja se on nähtävissä suorana striimauksena ESC:n sivuilla. Lisää tietoa löytyy http://www.esc-shooting.org/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *