Kolme uutta virkaa ja neljälle huippu-urheilijalle jatkot Puolustusvoimissa. Aleksi yksi heistä

Kolme uutta virkaa ja neljälle huippu-urheilijalle jatkot Puolustusvoimissa. Aleksi yksi heistä

Leppa.fi:n saaman tiedon mukaan puolustusvoimat on valinnut neljä uutta liikunta-aliupseeria ja jatkanut neljän huippu-urheilijan liikunta-aliupseerien virkoja. Kaikki neljä hakivat jatkoa aiemmin heillä olleille viroille. Nyt myönnetyt virat ovat kaksivuotisia. Urheilijat ovat seuraavat: Maastohiihtäjä Risto-Matti Hakola, painija Matti Kuosmanen, suunnistaja Marika Teini ja kivääriampuja Aleksi Leppä.

Uudet virat tulivat seuraaville: Judoka Martti Puumalainen, joka edustaa Mikkelin Judoa ja on EM-pronssimitalisti ja kahden danin judoka. Skeet-ampuja Lari Pesonen, joka ampui Suomelle olympiapaikan tuleviin Tokion olympialaisiin. Pesonen edustaa Ilomantsin erämiehiä. Moukarinheittäjä Aaron Kangas, joka on tämän vuoden Suomenmestari ja edustaa Kankaanpään seudun Leiskua.

Aleksi jatkaa Puolustusvoimien Urheilukoulussa liikunta-aliupseerina vuotteen 2022 asti.

– Tämä on meille erittäin arvokas ja kaivattu tieto. Aleksi on laittanut kaikki peliin tulevien olympialaiset eteen, vaikka edes paikkaa ei vielä ole saavutettu eikä olympialaisista ole tietoakaan. Kertoohan toi jotain rakkaudesta lajiin, jos ukko luopuu varmasta virastaan ja nokittaa pokeritermein all in. Arvostan puolustusvoimien näkemystä ja uskoa Aleksiin, kertoo valmentaja Marko.

-Hieno juttu, että valittiin. Nyt voi rauhassa jatkaa täyttä panostusta ammuntaan. Olen todella tyytyväinen, kertoi Aleksi.

Kivääriampuja Juha Kurki on myös Puolustusvoimien liikunta-aliupseerin virassa. Hänen pesti kestää vuoden 2021 loppuun.

Puolustusvoimat esittelee liikunta-aliupseerien virkoja sotilasliikuntasuvuillaan seuraavasti:

Liikunta-aliupseerit eli puolustusvoimien määräaikaiset urheilijat

Puolustusvoimat tukee suomalaista huippu-urheilua. Huipputason urheilijoita voidaan nimittää määräaikaisiin aliupseerien virkoihin Urheilukouluun sekä muihin puolustusvoimien hallintoyksiköihin. Näistä henkilöistä käytetään nimitystä liikunta-aliupseeri. Määräaikainen liikunta-aliupseerin virka voidaan täyttää 3 vuoden määräajaksi kerrallaan.

Urheilijat valitaan yhteistoiminnassa Olympiakomitean kanssa. Valintoja tarkistetaan vuosittain olympiakomitean kanssa puolustusvoimien henkilöstöpäällikön johdolla. Liikunta-aliupseerit tukevat Puolustusvoimia kotimaisessa ja kansainvälisessä sotilaskilpaurheilussa luoden kansainvälisesti myönteistä mielikuvaa huipputason osaamisestamme.

Liikunta-aliupseerit osallistuvat myös fyysisen toimintakyvyn koulutukseen ja kehittämiseen tukemalla joukko-osastojen liikuntakoulutusta sekä osallistumalla kotimaiseen kilpailutoimintaan. He näyttävät omalla esimerkillään mallia tavoitteellisesta ja määrätietoisesta sotilaalle tärkeän fyysisen toimintakyvyn kehittämisestä. Liikunta-aliupseerin tehtävänkuvasta enintään 2/3 on valmentautumista ja kilpailemista omassa lajissa.

One thought on “Kolme uutta virkaa ja neljälle huippu-urheilijalle jatkot Puolustusvoimissa. Aleksi yksi heistä

  1. Hieno juttu ja menestystä Aleksille.Kyllä CISM Team Finland tarvitsee edelleen kovatasoisia ampujia ja Aleksin kuuluu niihin.Valmennusryhmän vahvuus pitäisi kuitenkin olla ainakin 5-6 miestä ja tällä tarkoitan tietysti parasta A-ryhmää.Tuskin olisi PV:lta “resurssi” kysymys?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *