EM-näyttöjen Markon analyysi lauantailta

EM-näyttöjen Markon analyysi lauantailta

Liitto – Suomen Ampumaurheiluliitto ry
Onnistuneet hajautukset

Ensimmäinen ja historiallinen hajautettu EM-näyttö on ammuttu. Kisat olivat hajautettu yhteensä 14 eri paikkakunnalle ja tulokset välittyivät erittäin hyvin, vain Lapin Ampujien tulospalvelu tökki ja niitä tuloksia ei ole tässä analyysissä käytössä. Tälläinen kilpailutoiminnan malli tuntui toimivan erittäin hyvin, vaikka on useita eri taululaitemerkkiä ja tulospalveluohjelmaa käytössä. Suuri kiitos yleisjärjestelyistä kuuluu Mikko Taussille, joka vei formaatin eteenpäin. Tällaista oikeaa kilpailua simuloivaa ja urheilijoita stimuloivaa toimintaa täytyy kehittää, jotta meidän urheilijat ovat valmiimpia, kun tositoimet joskus jatkuvat.

Heikko tulostaso

Yleishavainto tuloksista on, että ne olivat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta vaisuja, todella vaisuja, varsinkin kärjen osalta, jonka pitäisi pikkuhiljaa olla kovassa iskussa. Se, että jännitetään, menee koronan piikkiin, kun ei olla päästy kilpailemaan, mutta koronan piikkiin ei voida laitaa sitä, jos on harjoitukset laiminlyöty. Harjoitella voi koronankin aikaan vaikka ei ampumaan pääsisikään.

Päivän onnistujat

Päivän onnistujat ja yllättäjät ovat vähissä. Jos otetaan yksi, joka on samalla sekä päivän onnistuja, että yllättäjä, se on ehdottomasti Karri Turunen. Henkilökemioiden takia sivuun astunut Karri palasi takasin heti valmentajien vaihtumisen jälkeen ja millä voimalla! 580 avauksessa olisi voinut olla parempikin, kun Karri intoutui ampuilemaan ysejä viimeisen sarjan lopussa. Karri osoitti, että voit olla kova myös täysin järjestelmän ulkopuolella. Tervetuloa Karri takaisin suoraan huipulle, mistä aikoinaan lähditkin.

Onnistujat tulevat Kymenlaaksosta. Viivi Kempin 625.3 kertoo, että Myllykosken rata on ollut kovassa käytössä, Kuusaan radan ollessa kiinni. Aleksin 628.1 on hyvä, varsinkin kun viikon aikana ammutut treenit olivat aluksi hakusessa ilmakiväärillä.

Yllättäjäksi voidaan laskea kaksi naisampujaa ja tyttöjunnu. Kiväärillä Saana Peltonen oli lyömätön tuloksella 623.6. Toinen yllättäjä oli pistoolilla 563 paukutellut Susanna Saksa. Susanna on pitkän linjan harrastaja ja vanhan pistooliampujan sydäntä lämmittäisi, jos Susku alkasi toisissaan treenaamaan. Neea Vuorelan 611.0 on hyvä, kun siihen sisältyy oman ennätyksen parantaminen peräti kuudella pisteellä.

Odotukset

Kaikilla paikkakunnilla ei ole vielä ammuttu, mutta silti huomenna on uusi päivä. Uskon vahvasti, että huomisen tulostaso tulee olemaan parempi kuin tänään. Turha jännittäminen on poissa ja taso nousee. Tsemppiä kaikille huomiseen kisaan. Kiitos myös kaikille ahkerille toimihenkilöille, jotka olette mahdollistaneet hajautetut ammunnat ja myös niille, jotka olette pitäneet minut tulosten lähetyslistoilla.

One thought on “EM-näyttöjen Markon analyysi lauantailta

  1. Lämmittää pistoolin 580 ja huomenna nähdään mitä vaikuttaa Suomen huippuihin kun “pystymettästä” tulee tuollainen tulos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *