Kymen Sanomat: Haminan Aleksi Leppä aloitti EM-näyttökilpailut loistavasti – ”Jännitti älyttömän paljon”

Etusivu - Kymen Sanomat

Julkaistu 9.1.2021 19:22Muokattu 9.1.2021 19:28

Haminan Aleksi Leppä aloitti EM-näyttökilpailut loistavasti – "Jännitti älyttömän paljon"

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä voitti EM-näyttökilpailuiden miesten sarjan ensimmäisen kilpailun lauantaina selvästi.

Kilpailut olivat hajautettu ympäri Suomen koronarajoitusten takia. Turussa ampuivat maajoukkueen kärkiampujat, kuten Leppä.

Haminalaisen voittotulos 10 metrin 60 laukauksen ilmakiväärikilpailussa oli 628,1. Toiseksi ampui Kankaanpään Juho Kurki, joka jäi Lepästä 4,9 pistettä.

– Jännitti ihan älyttömän paljon! Paljon enemmän kuin esimerkiksi EM-kisoissa viime vuonna. Näitä kovia kilpailuja ei kuitenkaan ole ollut pitkään aikaan, Leppä sanoi tiedotteessa.

– Keskityin kuitenkin omaan tekemiseeni ja ammuin loppujen lopuksi hyvin muutamaa virhettä lukuun ottamatta. Oli aika vaikea viikko alla, en oikein saanut treeneissä kulkemaan vasta kuin torstaina.

HAS:n Juha Rutonen oli seitsemäs tuloksella 613,0.

Toinen karsinta ammutaan sunnuntaina. Ampujat tavoittelevat paikkaa Lohjan Kisakalliossa ammuttaviin Euroopan mestaruuskilpailuihin, joissa on jaossa kuusi olympiapaikkaa.

EM-kisat on määrä järjestää helmi–maaliskuun vaihteessa, mutta niiden toteutuminen ei koronapandemian vuoksi ole vielä varmaa.