Näkövammaisten ammunta. Uusi esittelyvideo

Näkövammaisten ammunta. Uusi esittelyvideo

Paralympialaji

Ampumaurheilu on kesäparalympialaji liikuntavammaisille urheilijoille. Näkövammaisten ampumaurheilu on jo mukana Kansainvälisen Paralympiakomitean alaisissa MM-kilpailuissa, mutta ei vielä ole osa paralympiaohjelmaa. 

Suomessa järjestetään lajin SM-kilpailuja pistooli- ja kiväärilajeissa sekä ilma- ja ruutiaseilla. Myös haulikkolajeilla on omat SM-kilpailut.

Para-ampumaurheilusta Suomessa vastaa Suomen Ampumaurheiluliitto, poikkeuksena näkövammaisten ampumaurheilu, jossa lajiliittona toimii Suomen Paralympiakomitea. Suomen näkövammaisten valmentajana toimiva Mikko Taussi on tehnyt videon näkövammaisten ammunasta. Maailmamestari Timo Nyström esittelee Taussin kanssa videolla lajia.

Katso video:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *