Leppa.fi huippu-urheilijaleirin urheilijoiden kokemuksia

Leppa.fi huippu-urheilijaleirin urheilijoiden kokemuksia

Ensimmäinen laatuaan oleva Leppa.fi huippu-urheilijaleiri on ammuttu ja on aika pohtia leirin tarpeellisuutta ja urheilijoiden kokemuksia.

Yleispalautteesta kävi selväksi, että junnujen ja aikuisurheilijoiden yhteisleirejä kaivataan. Kaikki ymmärtävät koronan vaikutuksen, mutta silti tarve yhteiselle leirtykselle silloin tälläin olisi tarvetta. Leirtyspaikkana Kisakallio osoitti olevan erittäin hyvä. Valoisa Susi-Center soveltuu erittäin hyvin ampumaurheiluun ja käytössä olevat taululaitteet edustavat kansainvälistä huippua.

– Tälläisen leirin ohjelma soveltyy erittäin hyvin joko juuri alkavalle kilpailukaudelle tai valmistautumisleirinä johonkin tärkeään tapahtumaan. Urheilijoiden ei anneta ampua pitkäkestoisia harjoituksia, vaan otetaan monta keskittymistä ja kilpailunaloittamista, kertoo leirin ohjelman suunnitellut Marko. -Tälläinen leiri antaa hyvän mahdollisuuden nuorille urheilijoille haastaa aikuisurheilijoita ja näyttäää omaa osaamistaan. Tänäkin viikonloppuna nuoret keulivat monessa kisassa, jatkaa Marko, joka on erityisen huolissaan nuorten valmennustoiminnan puutteesta varsinkin maajoukkuetasolla.

Suuri kiitos leirin onnistumisesta kuuluu myös Simpeleen Hahlon Mari Backman-Hyrkkäälle, joka toimi operaattorina Sius-laitteilla leirillä.

– Oli hyvä leiri siltä kannalta, että siinä kisailtiin paljon isolla porukalla, kun sitä on nyt ollut tosi vähän koska korona. Ehdottamasti lähden uudestaan tämmöseen tehokkaaseen viikonloppuleirille, kertoi Joni Stenström.

Joni Stenström, Raseborgs Skyttar. Kuva Jyrki Paajanen, Kisakallio.

-Oli mukava päästä pitkästä aikaa ampumaan kunnolla kisareenejä. Oli myös kiva, että kerrankin oli leiri jossa ohjattua ohjelmaa alusta loppuun. Kaikkiaan hyvä leiri, hehkutti Saana Peltonen.

Saana Peltonen, Keuruun Seudun Ampujat. Kuva Jyrki Paajanen, Kisakallio.

-Kiitos leiristä. Oli oikein mukavaa päästä ampumaan tänne Kisakallioon viikonlopuksi ja pitämään kisakuntoa yllä. Radalla oli tosi hyvä ampua ja oli mukavaa ampua Suomen huippuja vastaan, kiitteli Roni Airo.

Roni Airo, Keski-Uusimaan Ampumaseura. Kuva Jyrki Paajanen, Kisakallio.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.