ISSF:n tiedotustoiminta ihmetyttää. Aleksi lähtee Intiaan

ISSF:n tiedotustoiminta ihmetyttää. Aleksi lähtee Intiaan

Kansainvälisen Ampumaurheiluliitton salamyhkäisyys ja outo tiedottaminen herättää ihmetystä.

-Ihmettelin Intian maailmancupiin osallistuvien maiden ja urheilijoiden suurta määrää, koska olin melko varma, ettei sinne koronan takia ole väkeä lähdössä, kertoi Marko, ja jakaa, että selatessani ISSF:n sivuja , oli World Ranking sivuston alle tullut kaksi eri ranking kohtaa: Tokio 2020 ranking sekä 2021 ranking. Tässä ei ollut mitään outoa, sillä vanhalla mennään olympialaisiin asti ja uusi käynnistyy lomittain, mutta ihmetystä sen sijaan herätti se, että Tokion rankingin alle oli tullut erillinen kohta: 2021 World Cup in New Delhi. Tämän alta paljastui, että New Delhissä jaetaan huima määrä rankingpisteitä, joiden perusteella sen kisan jälkeen eniten pisteitä tienannut sellainen ampuja, joka ei ole saanut olympiapaikkaa, saan sen maalleen joka olympialajissa.

Koska pisteitä on vähennetty viimevuonna viimeksi julkaistuista ranging listalta rajusti, voi nyt New Delhissä olympiapaikan saavuttaa melkein, vaikka ei olisi alla yhteään rangingpistettä ennen tätä, jos nykyinen kärki ei onnistu.

Suomessa oltiin alkuun siinä luulossa, että vain Kurjen Juholla on mahdollisuus rangingpisteiden avulla saatuun paikaan. Tämä olisikin ollut normitilanne, mutta tämä lisäys muuttaa kaiken. ISSF ei ole tiedottanut tästä, ainakaan SAL:lle ei Leppa.fi saaman tiedon perusteelle oli tullut ilmoitusta. Outoa on myös se, ettei tätä 2021 World Cup in New Delhi asiakirjassa ei ole päiväystä. Saimme olympiakomitean Kimmo Yli-Jakarin avulla maailmalta viestin, mikä antaa ymmärtää, että nuo rankingpisteet ovat todellakin jaossa.

-Aleksi oli lähdössä Korean maailman cupiin kuukautta myöhemmin. Siksi hän ei ollut lähdössä Intiaan. Äsken selvisi, että Koreassa tarvii olla kaksi viikkoa hotellikaranteenissa ennen kisoja, joten tämä kuivui kokoon. Nyt suuntamme uuden tiedon myötä maailmancup matkan Intiaan, jatkaa Marko kiittää SAL:n valmennuksenjohtoa hyvästä suhtataumisesta muuttuneeseen tilanteeseen.

Valmentajaksi Intiaan lähteen Juho Kurjen henkilökohtainen valmentaja Mari Backman-Hyrkäs ja ampujiksi Aleksi ja Juho. Kumpikin ampuja ampuu 10m ja 50m kisat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *