The ESC Air Cup Superfinaalin testaus Padasjoella lauantaina

The ESC Air Cup Superfinaalin testaus Padasjoella lauantaina

The ESC Air Cup huipentuun Superfinaaliin, jonka ajankohta on vielä avoin. Superfinaaliin pääsee kahdeksan parasta ampujaa kustakin lajista. Superfinaalissa ammutaan ensin neljännesvälierä, jossa rankinglistan paras kohtaa kahdeksanneksi parhaan, kakkonen seiskan jne. Valmistautumisaika on 5 minuuttia. Itse kisassa ammutaan kolme kertaa viiden laukauksen sarjat (ampuma-aika 200sek). Viiden laukauksen sarjan voittaja saa pisteen ja voittaja etenee semifinaaliin, jossa ykkänen kohtaa nelosen ja kakkonen kolmosen. Valmistautumisaika on 1 minuutti, ja kisalaukausmäärä on on sama, ammutaan kolme kertaa viiden laukauksen sarjat (ampuma-aika 200sek). Viiden laukauksen sarjan voittaja saa pisteen, eniten pisteitä saanut etenee Medalmatchin kultaotteluun, hävinnyt pronssiotteluun.

Mitaliottelut ammutaan laukaus kerrallaan, ampuja-ajan ollen 40 sek per laukaus. Laukauksen voittaja saa pisteen. Ampuja, joka saa ensin 4 pistettä, voittaa setin. Kahden setin voittaja on kisan voittaja.

Ensi lauantaina ammutaan Padasjoen ilma-aseradalla Superfinaalin testikisa, jossa suomalaisampujat Lauri Syrjä ja Mikko Helenius liittyvät muualla Euroopassa ammuttaviin finalisteihin. Kilpailun CRO on Slovenian Robert Ferenčak. Superfinaalin testissä ammutaan kaikki kolme tasoa ja varmistetaan toimivuus.

Lauri Syrjä. Kuva Jyrki Paajanen

-Kiva päästä mukaan testiin. Olin mukana myös testeissä, ennenkuin varsinainen kisa viime syksynä aloitettiin, kertoo superfinaaliin valmistautuva Lauri.

The ESC Air Cupin Superfinaalin säännöt:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *