YLE Urheilu: Aleksi Leppä venyi Intiassa parhaimpaansa, mutta jäi niukasti ilman olympiapaikkaa – ”Olisi mahdollisuus ampua vielä paremminkin”

YLE Urheilu: Aleksi Leppä venyi Intiassa parhaimpaansa, mutta jäi niukasti ilman olympiapaikkaa – ”Olisi mahdollisuus ampua vielä paremminkin”

Yle lisää jääkiekon Mestiksen urheilutarjontaansa | Yleisradio | yle.fi

Aleksi Leppä venyi Intiassa parhaimpaansa, mutta jäi niukasti ilman olympiapaikkaa – ”Olisi mahdollisuus ampua vielä paremminkin”

Aleksi Leppä sai uransa parhaan maailmancupin sijoituksen Delhissä.

urheilu24.3.2021 klo 08.18

Leppä
Aleksi Leppä sijoittui neljänneksi Delhissä.imago sport / AOP

Simo ArkkoJaa artikkeli: Jaa artikkeli Facebookissa0Jaa artikkeli Twitterissä

Aleksi Leppä ja Juho Kurki eivät saavuttaneet Suomelle maapaikkaa Tokion olympialaisiin Intian maailmancupissa, Delhissä.

Leppä, 26, sai uransa parhaan maailmancupin sijoituksen, kun hän oli pienoiskiväärin asentokilpailun finaalissa neljäs. Juho Kurki sijoittui puolestaan seitsemänneksi.

Leppä varmisti finaalipaikan tiistaina karsinnassa, vaikka olosuhteet olivat haastavia tuulen osalta. Hän kuitenkin pystyi kampeamaan itsensä ensimmäistä kertaa maailmancupin finaaliin.

– Pystyin tekemään oman suorituksen ja keskittymään omaan tekemiseeni. Sain onnistumisen eilen ja lähdin ihan hyvillä fiiliksillä finaaliin. Finaalikin oli ammuntana kokonaisuutena aika tasainen ja ihan hyvä. Olen kyllä todella tyytyväinen omaan tekemiseen ja tulokseen, Leppä kommentoi puhelimitse Yle Urheilulle.

Delhin maailmancupissa olisi voinut saavuttaa maapaikan Tokioon maailmancupin pisteiden perusteella. Leppä ja Kurki taistelivat maapaikasta Sveitsin Jan Laochbihlerin ja Tanskan Steffen Olsenin kanssa.

Maapaikka jäi harmittavan lähelle, sillä Lepän edelle kolmanneksi sijoittunut Olsen on tällä tällä hetkellä epävirallisten tietojen mukaan kiinni olympiapaikassa. Kansainvälinen ampumaurheiluliitto ei ole vielä vahvistanut asiaa.

– Olympiapaikka olisi periaatteessa vaatinut sitä, että minun olisi pitänyt voittaa tanskalainen, joka sijoittui kolmanneksi. Ei se kaukana loppujen lopuksi ollut, mutta tällaista tällä kertaa, Leppä tuumasi.

Vaikka Leppä venyikin Delhissä parhaaseen maailmancupin sijoitukseensa, hän ei kilpaillut sanojensa mukaan potentiaalinsa ylärajoilla.

– Väitän, että minulla olisi mahdollisuus ampua vielä paremminkin, jos olisi sellainen päivä, että kaikki onnistuisi. Sinänsä finaali oli perussuorittamista, mutta on se sinänsä onnistuminen, että saa sen perussuorittamisen kulkemaan hyvin näinkin isoissa kisoissa.

Suomalaisampujilla ja Lepällä on vielä mahdollisuus saavuttaa olympiapaikka touko-kesäkuun EM-kisoissa Kroatiassa. Leppä osallistuu todennäköisesti sekä ilmakiväärin että pienoiskiväärin kilpailuun.

– Niille, joilla ei ole vielä paikkaa, on jaossa ilmakiväärissä olympiapaikka sijoituksien perusteella kahdelle parhaimmalle ja pienoiskiväärissä parhaimmalle kilpailijalle, Leppä sanoo.

Suomalaisista olympiajoukkueeseen on jo nimetty olympiavoittaja Satu-Mäkelä NummelaLari Pesonen on puolestaan saavuttanut Suomelle maapaikan miesten skeetammunnassa.

Juttua muokattu 24.3.2021 klo 10.51: täydennetty Lepän kommenteilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *