SAL:n 50m kiväärin EM-näytöt Mikkeli, nuoret. Lauri kakkonen

SAL:n 50m kiväärin EM-näytöt Mikkeli, nuoret. Lauri kakkonen

Karkialampi säätiö | Karkialampi -säätiö

Tänä viikonloppuna ammutaan Mikkelin Areenassa Osijekin EM-kisoihin liittyen näyttökilpailut nuorten sarjoissa. Launtaina ammuttiin 50m kiväärin 3×40 laukauksen kisa ja sunnuntaina toistetaa samat näytöt klo 10.00 alkaen. 

Näyttökisoihin oli kutsuttuna maan parhaat nuoret, mutta useampi joutui jättämään näytöt väliin ylioppilaskirjoitusten koronakaranteenin takia. Paikalla Mikkelissa oli 5 ampujaa, kolme tyttöä ja kaksi poikaa.

Polvikisa alkoi tyttöjen sarjassa Punkalaitumen Elli Männistön hallinnalla. Tasaisesti läpi koko polviusuuden ampunut Männistö sain kokoon 382 pistettä. Toisena oleva Pieksämäen Essi Heiskanen, jäi Männistöstä 7 pistettä, ampuen 375. Simpeleen Aino Nenonen ampui 370.

Kilpailuiden polviammunta käynnistymässä. Vasemmalla Elli Männistö, Aino Nenonen ja Lauri

Poiken sarjassa Lauri aloitti erittäin hyvin. Ensimmäinen sarja oli yhtä vaille täydet, 99 pistettä. Toisella sarjalla kasa oli selvästi alavoittoinen ja vain 92. Sitten kaksi seuraavaa sarjaa menivät paremmin ja tulos polven jälkeen oli 383. Isonkyrön Aleksi Kasi aloitti hapuillen, mutta paransi jokaisella polvisarjalla edellistään, saaden 379.

Makuuammunnassa lähes kaikki urheilijat tuntuivat löytäneen aluksi hyvän ampuma-asennon tuloksista päätellen. Tytöissä Elli Männistö jatkoi vakuuttavaa työtään. Muutama huolimaton laukaus pudotti tulosta, ollen 393. Aino Nenonen aloitti hyvin kaksi ensimmäistä sarjaa, mutta sitten ammuttu 92 pudotti tulosta, vaikka loppuun tulikin täysi 100, oli tulos 388, sama kuin Essi Heiskasellakin. Männistö oli siirtynyt 12 pisteen johtoon.

Poikien sarjassa Lauri ampui nopeasti ja tehokaasti. Toisen sarjan yksi 9.9 rikkoi muuten täyden kymppiputken, tuloksena 399. Kasi sai kokoon 392 pistettä ja poiken välinen ero oli kasvanut 11 pisteeseen ennen pystyammuntaa.

Pystyammunnassa osat vaihtuivat. Heiskanen, Nenonen ja pojissa Kasi aloittivat hurjan kirin. Aleksi Kasin hyvä pystyammunta johti poikien voittoon seitsemällä pisteellä. Kasi pystyammunta oli 377. Heskasen pysty oli päivän paras ja nosti pieksämäkeläisen inan Männistön kantaan.

50m kivääri 3x40ls tytöt

  1. MÄNNISTÖ Elli PuKu 1144 (382+393+369)
  2. HEISKANEN Essi PiekSA 1142 (375+388+379)
  3. NENONEN Sonja Hahlo 1132 (370+388+374)

KEMPPI Viivi DNS

50m kivääri 3x40ls pojat

  1. KASI Aleksi IMAS 1148 (379+392+377)
  2. SYRJÄ Lauri AsAs 1141 (383+399+359)

2 thoughts on “SAL:n 50m kiväärin EM-näytöt Mikkeli, nuoret. Lauri kakkonen

  1. Mikkelin Ampujien sivuilla oli ohjeet näyttökilpailuista, jossa kerrottiin , että radalle pääsevät ainoastaan kilpailijat, ei siis vanhempia eikä valmentajia !
    Noudatitko ja kunnioititko Marko näitä järjestäjien ohjeita ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.