SAL:n 50m kiväärin EM-näytöt Mikkeli, nuoret SU. Lauri paransi ennätystään 11 pisteellä

SAL:n 50m kiväärin EM-näytöt Mikkeli, nuoret SU. Lauri paransi ennätystään 11 pisteellä

Karkialampi säätiö | Karkialampi -säätiö

Sunnuntaina ammuttiin Mikkelin Areenassa Osijekin EM-kisoihin liittyen viikonlopun toinen näyttökilpailu 50m kiväärin 3×40 laukauksen nuorten sarjoissa.

Näyttökisoihin oli kutsuttuna maan parhaat nuoret, mutta useampi joutui jättämään näytöt väliin ylioppilaskirjoitusten koronakaranteenin takia. Paikalla Mikkelissa oli 5 ampujaa, kolme tyttöä ja kaksi poikaa.

Polvikisa alkoi siitä mihin se lauantaina jäi. Nopeiten ampunut tyttöjen sarjan Elli Männistö paransi eilen ampumaansa polvea kahdella pisteellä, nyt tulokseen 384, mutta suurimmasta yllätyksesta vastasi Simpeleen Aino Nenonen joka ampui pisteen paremmin 385, parantaen lauantaista polveaan peräti 15 pisteellä. Pieksämäen Essi Heiskanen ampui saman tuloksen kuin lauantaina 375.

Poikien sarjassa Lauri aloitti taas erittäin hyvin. Tasaisesti paukutellut Lauri sai ampui 386, parantaen edellisen päivän polviammuntaansa 3 pisteellä. Isonkyrön Aleksi Kasi ei löytänyt kunnollista asentoa, saaden tuloksen 366.

Makuuammunnassa hyvän tekemisen tahti jatkui. Ihan elisen tasoista huippuonnistumista ei löytynyt. Aino Nenonen paransi eilistä makuutaan neljällä pisteellä, kasvattaen eroa Männistöön neljään pisteeseen. Myös Essi Heiskanen paransi eilistä makuutaan neljällä pisteellä, ampuen 392.

Poikien sarjassa Lauri jälleen nopeasti ja hyvin, tulos 394. Aleksi Kasi paukutteli saman tuloksen kuin lauantaina 292. Ero ennen pystyä oli Laurin eduksi 19 pistettä.

Pystyammunnassa Aino Nenonen jäi eilisestä neljä pistettä, mutta muiden asentojen onnistuminen siivitti Ainon uuteen ennätykseensä 1147 ja näyttökilpailun voittoon. Elli Männistö jäi myös neljä pistettä eilsestä, lopputulos tänään 1137. Essi Heiskanen ampui pisteen eilisestä 1141, ollen tyttöjen kakkonen.

Image
Ennätyksensä ampunut Aino Nenonen valmistautumassa polviammuntaan

Poikien sarjassa Lauri ampui 374, parantaen lauantain pystyammuntaa 15 pisteellä. Lopputulos 1154 ylittää SAL:n tulostasorajan pisteellä. Laurin virallinen ennätys 1143 on Salossa 2018. Aleski Kasi ampui muutama pinnan eilistä huonommin, saaden lopputuloksen 1129.

-Hyvällä fiiliksellä tuli lähdettyä kisaan, polvella ja makuulla olen ollut hyvässä vedossa ja varmuutta löytyi. Polvi oli hyvä avaus, makuulla alussa tuli sählättyä tähtäysaikojen kanssa, mutta hyvältä tuntui. Pystyyn tein muutoksia aseeseen ja tuntui toimivan ihan ok, vielä pitää harjoitella sitä voimallisemmin. Tyytyväinen kuitenkin päivän kisaan, ennätystä tuli parannettua ihan kivasti, niin mikäs siinä. Hyvässä vedossa ollaan kesää kohden, kertoi tyytväinen Lauri.

50m kivääri 3x40ls tytöt sunnuntai

  1. NENONEN Aino Hahlo 1147 PB (385+392+370)
  2. HEISKANEN Essi PiekSA 1141 (375+392+374)
  3. MÄNNISTÖ Elli PuKu 1137 (384+389+364)

KEMPPI Viivi DNS

50m kivääri 3x40ls pojat sunnuntai

  1. SYRJÄ Lauri AsAs 1154 PB (386+394+374)
  2. KASI Aleksi IMAS 1129 (366+392+371)
Image
Lauri ja Aleksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *