Hamina: Olympiapaikan tavoittelua Intian maailmancupissa, Delhissä

Hamina: Olympiapaikan tavoittelua Intian maailmancupissa, Delhissä

09.04.2021 Riikka Koskimies

Olympiapaikan tavoittelua Intian maailmancupissa, Delhissä

Haminalainen ampumaurheilija Aleksi Leppä muutti kilpailusuunnitelmaansa parin viikon varoitusajalla, kun selvisi, että Intian maailmancupissa onkin mahdollisuus tavoitella olympiapaikkaa. Hyvällä vireellä Aleksi lähti matkaan ja, vaikka olympiapaikka ei reissulta tullut, oli hän tyytyväinen kisasuoritukseensa.

Aleksi Leppä kisapaikalla.

Parin viikon selvittelyllä matkaan

– Ei mun pitänyt lähteä Intiaan ollenkaan, mutta onneksi faija oli kattellu ISSF:n (International Shooting Sport Federation) sivuja. Se oli huomannut sieltä, että EM-ranking-järjestys oli muuttunut niin, että sieltä onkin kenellä tahansa mahdollisuus saada olympiapaikka.

Normaalisti ranking-tilastoissa on tässä vaiheessa vuotta niin paljon piste-eroja, että kuka tahansa ei listalla voi nousta. Uutinen oli Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) sivuilla ja Marko Leppä oli asiaa vielä varmistellut.

– Pari kolme päivää sitä selvitettiin ympäri Eurooppa, että onko tämä tieto varmasti näin. Kun asialle saatiin varmistus niin parin viikon aikataululla selvitettiin viisumit ja aseenkantoluvat ja muut tarvittavat.
– Oli hyvä päätös lähteä, koska Korean mmcup peruuntui niin seuraavat kisat olisi olleet ilma-aseiden sekä 25/50/300m sekä haulikon EM-kilpailut Osijekissa, Kroatiassa touko-kesäkuussa.

Lentokentän infotaulu.

Intian maailmancupin kokemus

– Hyvin meni. Mun eka laji oli ilmakivääri ja en saanut sitä oikein kulkemaan. Jotenkin en saanut tekemiseen rentoutta ja se oli tosi hankalaa. Eli hankaluuksiin nähden tulos oli kuitenkin hyvä.
– Piekkariammunnassa pystyin tekemään omaa duunia vaikka oli vaikea, kova tuulinen keli. Eli tuloksellinen taso ei siis voinut edes tulla hyväksi, kuten ei tullut kenelläkään. Viimeinen pystyasento oli erityisesti hyvä ja, sen ansiosta pääsin nousemaan finaaliin.

Finaalikierros

– Olin tosi tyytyväinen koko finaaliin. Paljon meni tosi hyvin. Ongelma tuli siinä, kun kesken kisan jouduin vaihtamaan paikkaa ja sellaista ei maailmancupin kisoissa yleensä koskaan tapahdu. Eli ei se ainakaan makuulle valmistautumista helpottanut. Ei se nyt huonosti mennyt mutta paremminkin olisi voinut mennä.

Kilpailun taso oli todella kova ja Aleksi on tosi tyytyväinen neljänteen sijaan. 

– Toki se sinällään harmittaa, jos olisin ollut kolmas niin olisin saanut olympiapaikan. Mutta meillä oli pisteissä iso väli Olsen kanssa. Hän ampui ja onnistu tosi hyvin.
– Olin kyllä tyytyväinen siihen kokonaisuuteen, että pääsin finaaliin ja olin neljäs.

Kotiinpalun jälkeen Aleksi vietti ensimmäiset päivät omaehtiosessa karanteenissa. 

– Kävin maanantaina testissä sain tuloksen, että en ole koronapositiivinen niin enään ei tarvitse olla karanteenissa. 

Mitään isompia harjoituksia ei tällä hetkellä ole näkyvissä. Ensi kuun puolella on mahdollisesti EM-näyttökilpailut touko-kesäkuuta varten.

 – Toivon, että ne toteutuisi, jotta päästäisiin ampumaan kisoja. Mutta voi olla, että seuraavat ovat vasta ne EM-kisat.

Aleksi Leppä ampumapaikalla.

Toivotaan siis Aleksille tsemppiä koko Haminan voimin ja jäädään jännityksellä seuraamaan, kuinka matka kohti olympialaisia etenee. Aleksi toimii hyvänä esikuvana kaupunkimme nuorille. Hän on yksi esimerkki siitä, millaiset mahdollisuudet Hamina antaa nuorelle urheilijalle kehittyä. Lisää Aleksin urasta ja tausta pääset lukemaan aiemmista jutuistamme Aleksi Leppä – MM-urheilija Haminasta sekä Olympiahaaveita ja ampumaleirejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *