SAL:N 50M KIVÄÄRIN EM-NÄYTÖT MIKKELI 3. NAISET. Marianne Palo ylivoimaiseen voittoon

Karkialampi säätiö | Karkialampi -säätiö

Lauantaina ammuttiin Mikkelin Areenassa Osijekin EM-kisoihin liittyen kolmas näyttökilpailu 50m kiväärin 3×40 laukauksen naisten sarjassa ja näytön antoi myös poikien sarjassa Espoon Luukas Koota. Nyt ammuttiin vain kerran, kun pari viikkoa sitten ammuttiin kahdesti.

Kärkiampujat aloittivat vahvasti polven. Marianne Palo ampui kauniin kasan saaden 98 pistettä. Henna Viljanen ja Emmi Hyrkäs seurasivat pisteen päässä. Toinen sarja piti kärkikolmikon samana, mutta Inka Havukainen ja Jenna Kuisma alkoivat jo jäädä kärjen vauhdista. Polven vei Marianne Palo tuloksella 389. Hänestä kaksi pistettä jäi Emmi Hyrkäs. Henna Viljanen ja Jenna Kuisma ampuivat 382. Alun heikosti ampunut Inka paransi loppua kohden, saaden 377. Luukas Koota ampui 382.

Image
Emmi Hrkäs (takana), Jenna Kuisma, Henna Viljanen ja Luukas Koota. Kuva: Niko Matilainen

Makuuammunnassa Inka aloitti hapuillen, mutta sai ammuntansa kulkemaan ja paukutteli kolme viimeista sarjaansa kaikki 99, saaden 393. Myös Hyrkäs aloitti makuun hapuillen. Ensimmäinen sarja oli 97, sitten seuraavalla 20 laukauksella vain yksi pois, mutta viimeiseen sarjaan Hyrkäs ampui pitkän ysiputken, tulos 390. Marianne Palo ampui jäätävästi. Ensimmäiseen sarjaa tuli yksi ysi, muuten kaikki olivat sisällä. Myös Jenna Kuisma ampui hyvän makuun, tulos 398. Makuun jälkeen Palo johti kisaa kahdeksalla pisteelle, ennen toiseksi noussutta Jenna Kuismaa. Emmi Hyrkäs seurasi kolmen pisteen päässä.

Image
Emmi Hyrkäs (vas), Marianne Palo ja Inka Havukainen. Kuva: Niko Matilainen

Pystyammunnassa Inka ampui hyvin, sama tulos kuin polvelta 377. Yhteistuloksella 1147 Inka sijoittui viidenneksi. Jenna kuisma ampui erittäin tasaisen pystyn. Kaikki sarjat olivat 95. Tuloksella 1160 Jenna Kuisma nousi kisan kolmanneksi. Emmi Hyrkäs ampui pisteen paremman pystyn kuin Kuisma, mutta jäin Kuismasta kaksi pistettä. Henna Viljanen oli neljäs. Marianne Palo ampui myös hyvän pystyn (387) ja karkasi ylivoimaiseen voittoon.

Image
Emmi Hyrkäs (vas), kilpailun ylivoimaisesti voittanut Marjanne Palo ja Inka Havukainen. Kuva: Niko Matilainen

50m kivääri 3x40ls naiset: