EM2021 alkaa. Marko vaikeuksien kautta Kroatiaan

EM2021 alkaa. Marko vaikeuksien kautta Kroatiaan

Vuoden toiseksi tärkein tapahtuma, 10m, 25m, 50m ja 300m ammunnan EM-kilpailut, alkavat. Kisat tullaan ampumaan yhdessä Euroopan ampumaperheen kisajärjestelyiden aktiivisimmassa maassa Kroatiassa.

-Tämä on minulle jo viides kerta, kun olen mukana kisatouhuissa Kroatiassa. Toistaiseksi paras reissu oli kolmas, vuoden 2013 EM-kilpailut Osijekissa heinä-elokuun taitteessa. Olin iso-ja vakiopistoolin MJ-valmentajana, kun ampujat Teemu Lahti (582), Petri Ylinen (573) ja Marko Räsänen (572) toivat Suomeen isopistoolin joukkuekisan EM-pronssia. Valitettavasti sen jälkeen ei ole pistoolilajeissa mitaleja tullut. Huonoin kertaa oli eka, kun Šopska-salaatin syönnin jälkeen nousi yli 40 asteen kuume, elimistön aloittaessa taistelun ruokamyrkytyksessä, muistelee Marko.

-Nyt käynnistynyt reissu ei alkanut ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Lauantai-iltana tulo Kroatian lentoyhtiön ilmoitus, että lentoni Münchenistä Zagrebiin on peruttu. Asiakapalvelu tarjosi uutta matkaa viiden päivän kuluttua, jonka torjunnan ja usean soiton jälkeen, he reitittivät uudelleen Zagrebiin Amsterdamin kautta. PCR-korona testi oli tilattu maanataiaamulle, kun maakunnissa ei siihen ole viikonloppuina mahdollisuutta. Lupaisivat lähettää tulokset ennen 16.30 lähetevää lentoa, mutta uusi lento lähtikin jo 08.10. Seisoin aamulla Finnairin tiskillä ilman todistusta otetusta koronatestistä. Vaikka Ansterdamiin ei vaaditakaan testiä, ei minua laskettu mihinkään, sillä he toimivat määränpään vaatimusten mukaan. Taas piti pariin otteeseen soittaa, kunnes miinus 30min, negatiivinen testitulos ilmestyi sähköpostiin ja hommat lähtivät rullaamaan.

Lisäksi Kroatiaan matkaavan tulee täyttää ennäkkoon:

https://entercroatia.mup.hr/Edit

jonka täyttöön liitetään myös negatiivisen koronatestin tulos. Sitten puhelimeen tulee hyväksyntä tulla maahan. Tätä hyväksyntää sekä koronatestin tulosta kysyttiin tultaessa Kroatiaan.

Kesäinen Osijek on kuin eri maailmasta. Hotellini ikkunasta on näkymä suoraan yhdelle pääkadulle. Koska on erittäin lämmintä, ovat terassit aika täynnä ja kolmella ihmisellä olen täällä nähnyt maskin kasvoilla, kaikkien muiden ollen ilman.

Osijekin keskusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *