EM2021: Koronajärjestelyt kohillaan. Katso kuvat

EM2021: Koronajärjestelyt kohillaan. Katso kuvat

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on image-11-1024x175.png

Nyt ammuttavien EM-kilpailuiden koronavastaisuuteen on panostettu. Pääsy Kroatiaan edellytti maksimissaan 48 tuntia vanhaa PCR testiä. Täällä päästäksen rata-alueelle, tulee kaikkien halliin tai radalle pyrkijoiden käydä ratojen edustalla olevissa testiteltoissa, jossa puikko työnnetään nenään ja siirrytään odotusalueelle. 15-20 minuutin kuluttua tulee testin tulos. Mikäli testi on negatiiinen, saa testattu rantteeseensa nauhan, mikä tarkastetaan sisään mentäessä. Ensimmäisen päivän nauha oli punainen, ja se on voimassa 2 vuorokautta. Tämän päivän väri on keltainen, joten tänään sisään pääsee molemmilla väreillä, mutta punaisen nauhan omistaja joutuu huomenna uudelleen testiin ja saa kolmannen päivän värin.

Testi siis tehdään joka toinen päivä. Tällä järjestäjä pyrkii varmistamaan, että radoilla on vain teveitä urheilijoita ja toimisijoista.

Kuva testiprosessista. Kuva Risto Aarrekivi
Testitoiminta käynnissä. Kuva Risto Aarrekivi
Kisojen dopinglääkäri Patrice Dandinen (FRA) ranteeseen kiinnitetään keltaista nauhaa. Kuva Risto Aarrekivi
Marko ja punainen nauha. Kuva Risto Aarrekivi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *