25m Lapua European Cup Tallinna. Viro. Kisoihin tulossa ennätysmäärä pistooliampujia

25m Lapua European Cup Tallinna. Viro. Kisoihin tulossa ennätysmäärä pistooliampujia

300m Lapua European Cup Århus, Tanska. Kuvat ja treenit – Leppa.fi

Viron Ampumaurheiluliitto järjestää 25m Lapua European Cupin vuoden toisen osakilpailun ensi viikolla 7.-11.7.2021. Varsinainen 25m Lapua European Cup on 9.-11.7.2021, mutta sitä ennen ammutaan ensimmäinen Ranno Krustan muistokilpailu olympiapistooleilla. Suomalaisampujat muistavat Krustan parhaiten Heli Rassin muistokilpailuiden pistoolilajien ammunnanjohtajan tehtävistä. Hän toimi myös parhaan virolaisolympiapistooliampuja Peeter Oleskin valmentajana. Krusta menehtyi vuonna 2017 74-vuotiaana.

Kilpailuihin on ilmoittautunut ennätysmäärä ampuja, lähes 25% enemmän kuin normalisti. Ranno Krustan muistokilpailu on suunnattu ennen kaikkea Tokioon matkaaville urheilijoille, joita täydennetään muilla kilpailijoilla. Kisan on tulossa kaikkiaan 17 olympiapistooliampujaa kahdeksasta maasta, joista neljällä on paikka Tokion olympialaisiin. Nämä ovat tuore Viron Euroopanmestari Peeter Olesk, Italian Riccardo Mazzetti, Azerbaijanin Ruslan Lunev ja Kolumbian Bernardo Julian Tobar Prado.

Varsinaiseen 25m Lapua European Cup kisaan osallistuu isopistoolilla 25 ampujaa ja vakiopistoolilla 27 ampujaa seitsemästä maasta.

Suomesta kilpailuihin osallistuvat: Joonas Kallio, Teemu Lahti, Jan Parhiala, Otto Suuronen ja Marko Talvitie.

Kilpailuiden lopullinen aikataulu julkaistaan perjantaina.

Ranno Krusta. Kuva Laskurliit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *