25m Lapua European Cup Tallinna, Viro. ISOPISTOOLI. Talvitielle pronssia ja paikka finaaliin huippuhyvän pikaosan ansiosta. Lunev ylivoimainen huipputuloksella

25m Lapua European Cup Tallinna, Viro. ISOPISTOOLI. Talvitielle pronssia ja paikka finaaliin huippuhyvän pikaosan ansiosta. Lunev ylivoimainen huipputuloksella

300m Lapua European Cup Århus, Tanska. Kuvat ja treenit – Leppa.fi

Viikonlopun ensimmäinen 25m Lapua Euorpean cup kilpailu isopistooli on ammuttu trooppisissa olosuhteissa. Kilpailusta muodostui eirttäin kovatasoinen. Urheilijat paukuttelivat turvallisuussyistä kaksi erää Männikun radalla Tallinnan lähellä. Nyt ammuttu 25m Lapua European Cup on kolmas perättäinen Männikussa, jossa oli käytössä 30 elektronista taulua.

Erä 1 viivalla, vasemmalla Teemu Lahti.

– Olen todella tyytyväinen. Näin monta ampujaa ja maata paikalla koronatilanteen helpottua. Hienoa on myös, että pistoolin Lapua cupiin tuli mukaan uusi maa, Liettua, kertoi kilpailunjohtajana ja Viron ampumaurheiluliiton toiminnanjohtajana toimiva Meelis Lõit.

Tarkkuusosan kärki paukutteli kovaa ja tasaisesti. Tarkkuuden kärjessä oli Ranskan Alban Pierson, huipputuloksella 294. Pisteen takaa pika-osaan valmistautui Azerbaijanin monitaituri Ruslan Lunev. Viron Peeter Oleksilla, Latvian Lauris Strautsmaniksella ja Ranskan Yann Fridricillä oli 291. Suomalaisilta ei tarkkuosa sujunut. Parhaisten osuudesta selvisivat Jan Parhiala ja Marko Talvitie ampumalla 283, sijoitus 12. ja 13.

Alban Pierson, Ranska

Pikaosa muutti asetelmia. Ensimmäisessä erässä ampunut Marko Talvitie onnistui osuudessaan erittäin hyvin. Talvitie ampui 296, eikä ysit olleet kaukana kympina viivasta. Kokonasituloksella 579 Talvitie sijoittui kolmanneksi ja varmisti paukan syksyllä Ranskan Châteaurouxissa ammuttavaan finaaliin. Latvian Lauris Starutmanis taipui heikon viimeisen sarjan takia Talvitien taakse ollen neljäs, mutta sai myös paikan. Hyvin tarkkutta ampunut Ranskan Alban Pierson ei onnistunut nappiin pikaosallla. Ransakalainen paukutteli vain 283 ja pytosi viidenneksi. Kisa voitti ylivoimaisesti Azerbaijanin Ruslan Lunev. 295 pikaa ampunut bakulainen sai tuloksen 588, jolla irtosi voitto viiden pisteen turvin Viron Peeter Oleskiin nähden.

– Eilen treenesissä meni samalla tavalla. Nyt sain sen siirrettyä kisasuoritukseen. Minulla oli yksi heikko laukaus tarkkuussosuudella (7.9). Kyllä oli pikaosan viimeisellä sarjalla pulssi aika ylhäällä, eikä edes harmita ne siihen ammuttut kaksi 9.9:ä. Tämä taitaa olla minun kovin kv-tulos pikaosalla, iloitsi Marko Talvitie.

Kisan voittaja Ruslan Lunev.

Finaalipaikan ampunut Marko Talvitie

25m Isopistooli (lihavoiduille paikka finaaliin)

 1. LUNEV Ruslan AZE 588
 2. OLESK Peeter EST 583
 3. TALVITIE Marko FIN 579
 4. STRAUMANIS Lauris LAT 578
 5. PIERSON Alban FRA 577
 6. CHAPON Kevin FRA 576 (14x)
 7. FRIDRICI Yann FRA 576 (13x)
 8. FOUQUET Florian FRA 575
 9. DUVIEL Patrice FRA 573
 10. VASERMANIS Emils LAT 571
 11. KALLIO Joonas FIN 569
 12. VIROLAINEN Reijo EST 567 (15x)
 13. RAUKAS Fred EST 567 (12x)
 14. ERBS Ernests LAT 566
 15. TABUR Nemo EST 564 (15x)
 16. PARHIALA Jan FIN 564 (14x)
 17. BERGHEIM Morten NOR 561
 18. LAHTI Teemu FIN 560
 19. SILLAKIVI Erki EST 554
 20. ZORGE Rihards LAT 549
 21. TAHVINOV Elari EST 534 (8x)
 22. MIHHAILOV Jevgeni EST 534 (8x)
 23. SUURONEN Otto FIN 516
 24. BAGROV Michail LTU 505

Virallinen tuloslista:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *