25m Lapua European Cup Tallinna, Viro. ISOPISTOOLI. Talvitielle pronssia ja paikka finaaliin huippuhyvän pikaosan ansiosta. Lunev ylivoimainen huipputuloksella

300m Lapua European Cup Århus, Tanska. Kuvat ja treenit – Leppa.fi

Viikonlopun ensimmäinen 25m Lapua Euorpean cup kilpailu isopistooli on ammuttu trooppisissa olosuhteissa. Kilpailusta muodostui eirttäin kovatasoinen. Urheilijat paukuttelivat turvallisuussyistä kaksi erää Männikun radalla Tallinnan lähellä. Nyt ammuttu 25m Lapua European Cup on kolmas perättäinen Männikussa, jossa oli käytössä 30 elektronista taulua.

Erä 1 viivalla, vasemmalla Teemu Lahti.

– Olen todella tyytyväinen. Näin monta ampujaa ja maata paikalla koronatilanteen helpottua. Hienoa on myös, että pistoolin Lapua cupiin tuli mukaan uusi maa, Liettua, kertoi kilpailunjohtajana ja Viron ampumaurheiluliiton toiminnanjohtajana toimiva Meelis Lõit.

Tarkkuusosan kärki paukutteli kovaa ja tasaisesti. Tarkkuuden kärjessä oli Ranskan Alban Pierson, huipputuloksella 294. Pisteen takaa pika-osaan valmistautui Azerbaijanin monitaituri Ruslan Lunev. Viron Peeter Oleksilla, Latvian Lauris Strautsmaniksella ja Ranskan Yann Fridricillä oli 291. Suomalaisilta ei tarkkuosa sujunut. Parhaisten osuudesta selvisivat Jan Parhiala ja Marko Talvitie ampumalla 283, sijoitus 12. ja 13.

Alban Pierson, Ranska

Pikaosa muutti asetelmia. Ensimmäisessä erässä ampunut Marko Talvitie onnistui osuudessaan erittäin hyvin. Talvitie ampui 296, eikä ysit olleet kaukana kympina viivasta. Kokonasituloksella 579 Talvitie sijoittui kolmanneksi ja varmisti paukan syksyllä Ranskan Châteaurouxissa ammuttavaan finaaliin. Latvian Lauris Starutmanis taipui heikon viimeisen sarjan takia Talvitien taakse ollen neljäs, mutta sai myös paikan. Hyvin tarkkutta ampunut Ranskan Alban Pierson ei onnistunut nappiin pikaosallla. Ransakalainen paukutteli vain 283 ja pytosi viidenneksi. Kisa voitti ylivoimaisesti Azerbaijanin Ruslan Lunev. 295 pikaa ampunut bakulainen sai tuloksen 588, jolla irtosi voitto viiden pisteen turvin Viron Peeter Oleskiin nähden.

– Eilen treenesissä meni samalla tavalla. Nyt sain sen siirrettyä kisasuoritukseen. Minulla oli yksi heikko laukaus tarkkuussosuudella (7.9). Kyllä oli pikaosan viimeisellä sarjalla pulssi aika ylhäällä, eikä edes harmita ne siihen ammuttut kaksi 9.9:ä. Tämä taitaa olla minun kovin kv-tulos pikaosalla, iloitsi Marko Talvitie.