OG Tokio: Vaihtuva raati arvio finaaleihin etenevät urheilijat asiantuntemuksellaan

OG Tokio: Vaihtuva raati arvio finaaleihin etenevät urheilijat asiantuntemuksellaan

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on image-17.png

Tokion olympialaiset alkavat ampumaurheilun osalta lauantai aamuyönä. Leppa.fi koitti arvioida edellisten olympialaiset urheilijoiden mahdollisuuden finaaliin. Lähes kaikki arviot heittivät häränpyllyä, eikä juuri kukaan veikatuista edennyt finaaliin, vaikka listalla oli monta top 3 urheilijaa silloiselta maailmalistalta.

Usein olympialaisissa tulostaso jää selvästi maailman cup-kilpailuiden alle voimakkaan paineen vuoksi. Tämä antaa mahdollisuuden myös niin sanotuille musteille hevosille. Niitäkin on, vaikka lähes kaikki olympialaisissa ampuvat ovat huippu-urheilijoita. Leppa.fi on pyytänyt mukaan suomalaisia ampumaurheilun parissa menestyneitä urheilijoita ja valmentajia osallistumaan tähän finalistien määrittämiseen.

– Suomalaiset, lajien ehdotonta huippua edustavat asiantuntijat, ovat mukana Tokion olympialaisten luotilajien kisatapahtumissa arvioimassa, kenellä on saumat finaaliin. Haastavaan tehtävään on valittu 12 asiantuntijaa. Toive on esitetty kaikille samanlaisena. Nimeä kaksi varmaa finalistia ja liitä siihen mukaan sinun musta hevonen, kertoo Marko.

Ennakot pyritään tekemään kaikista 10m, 25m ja 50m yksilölajeista niin, että ne ovat peruskisaa edeltävänä päivänä luettavissa. Mukana ennakoissa ovat olympiahopeamitalisti Juha Hirvi, viimeisin pistoolin olympiaedustaja, 10m pistooli Lontoon kasi, Kai Jahnsson, sekä huippuampujat Ritva Karri, Annika Sihvonen, Inka Havukainen, Henna Viljanen, Reetta Lustig, Joonas Kallio, Marko Talvitie, Joni Stenström, Teemu Lahti ja Aleksi ja Marko Leppä.

Marko laatii ensin oman ajatuksen, jonka jälkeen hän saa raatilaisten ehdotukset.

Raatilaiset:

Juha Hirvi arvioi miesten ilmakiväärin
Kai Jahnsson arvioi miesten ilmapistoolin
Ritva Karri arvioi naisten ilma- ja urheilupistoolin. Kuva Teemu Lahti
Annika Sihvonen arvioi naisten ilmakiväärin
Henna Viljanen arvioi naisten ilma- ja pienoiskiväärin
Inka Havukainen arvioi naisten pienoiskiväärin
Reetta Lustig arvioi naisten ilma- ja urheilupistoolin. Kuva Teemu Lahti
Joonas Kallio arvioi miesten ilmapistoolin
Marko Talvitie arvioi olympiapistoolin
Joni Stenström arvioi miesten ilma- ja pienoiskiväärin
Teemu Lahti arvioi olympiapistoolin
Aleksi Leppä arvioi miesten pienoiskiväärin. Kuva Teemu Lahti
Ja Marko meinaa saada ainakin seitsemän oikein

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *