NRK: Norja syyttää tuomareita huolimattomuudesta olympialaisissa, eikä aiheetta. Kaksinkertainen olympiavoittaja ampui sääntöjen vastaisesti.

NRK: Norja syyttää tuomareita huolimattomuudesta olympialaisissa, eikä aiheetta. Kaksinkertainen olympiavoittaja ampui sääntöjen vastaisesti.

Norjalaiset ovat ottaneet tuomarit kynsiinsä Olympialaisissa. Kaksi kultaa voittaneen Kiinan Xian Yangista Norjan yleisradioyhtiö NRK on julkaissut kuvan josta näkyy selvästi, miten Xian Yang nojaa nenällään aseen takatähtäimen alla olevaan korokepalaan. Kuvassa näyttää myös molemmat kädet olevan yhdessä.

– Olen kuullut paljon arvostelua kisojen tuomaritasosta. Osa tuomareista ei ole niin kokeneita, kuin pitäisi, vaan heidät on valittu muiden syiden takia. Tuomarivalinta olympialaisiin on ammunnassa aina osittain poliittinen palkintomatka, arvoi Marko ja jatkaa, että tuomareiden tehtävän on käydä läpi kaikki urheilijat ja tarkastaa asioita koko peruskilpailun ajan. Tuollaiset virheet, joita kiinalainen tekee, näkyy kyllä aika selvästi, jos vaan haluaa asiaan puuttua.

ISSF:n kivääri säännöt sanovat selvästi ettei ase saa nojata mihinkään eikä kädet saa osua toisiinsa:

7.6.1.3. f: The rifle must not touch or rest any other poist….

7.6.1.3. j: The right hand may not touch the left hand, left arm of the left side of the shooting jackets.

Tässä vapaata suomennosta NRK:n uutisesta:

Norjan valmentaja Espen Berg-Knutsen sannoi NRK: lle: Hän rikkoo asetuksia, kuten sanotaan paperissa. Se on selvästi sääntöjen vastaista. Norjan maajoukkueen valmentaja korostaa, että Yang on kelvollinen voittaja, mutta hän ei noudata sääntöjä. Lauantain yksilökilpailussa Jeanette Hegg Duestad sijoittui neljänneksi. Yangin ollessa poissa kilpailusta Duestad oli ottanut pronssin Norjalle. – Olisiko rangaistuksia pitänyt tiukentaa?

– Keskitymme itseemme, Berg-Knutsen vastaa. – Se kertoo norjalaisesta pronssista. – Kyllä. Voimme vain luottaa siihen, että tuomaristo tekee työnsä. – Se, että he rikkovat sääntöjä, on yksi asia, en tiedä kuinka paljon sillä on sanottavaa. Hän ampuu mielettömän hyvin finaalissa ja tänään. Siinä ei ole mitään muuta sanottavaa, Duestad sanoo NRK: lle.

– 20 metrin päässä on kaksi tuomaria, eikä heillä ole mahdollisuutta hallita asioita. Ola Lunde uskoo.

– Olen erittäin iloinen saadessani kaksi kultaa, ja kiitän Kiinaa kaikesta tuesta, Yang sanoo NRK: lle areenalla olevan tulkinsa kautta. NRK näytti hänelle kuvan lauantain kilpailusta, mutta kaksinkertainen olympiavoittaja snurraa kritiikistä. – En tehnyt mitään väärin. Karsinnassa on tuomareita, jotka tarkistavat laitteet jatkuvasti, joten tämä on väärin, Yang kertoo NRK: lle tulkin välityksellä. NRK on ottanut yhteyttä sekä tuomaristoon että Kansainväliseen ampumaliittoon kommentoitavaksi. Kukaan heistä ei ole vastannut NRK: n pyyntöön.

NRK:n alkuperäinen uutinen:

https://www.nrk.no/sport/detaljene-som-skaper-reaksjoner-_-mener-gullvinneren-bryter-reglene-1.15588612

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *