OG Tokio. 50m kivääri 3 x40ls naiset. Ennakko-odotukset ja finaaliehdokkaat

OG Tokio. 50m kivääri 3 x40ls naiset. Ennakko-odotukset ja finaaliehdokkaat

Olympialaisten kahdeksas luotilaji, naisten 50m kivääri 3 x40ls peruskilpailu ammutaan 38 naisurheilijan voimin varhain lauantaiaamuna klo 06.00 Suomenaikaa finaali klo 10.00 samana päivänä.

Tässä kisassa ennakkoarvelut ovat kaikkein hatarimmalla. Ei siksi, etteikö laji ole tuttu, vaan siksi, että on niin monta mahdollisuutta ja keli ratkaisee minkä tyyppinen urheilija etenee finaaliin. Viivalla on taas maailman parhaat asentoampujat. Eurooppalaisurheilijat tulevat olemaan tääs voimallisesti edustettuina tulevassa finaalissa.

Markon arvio kolmesta finalistista:

Varmaimman varman pohtiminen aloitettiin Sveitsin Nina Christenin ja Slovenian Ziva Dvorsakin välillä. Molemmat ovat huippuampujia, mutta päädyn varmassani Christeniin, sillä Dvoraskin päivittäisvaihtelu tulosten välillä on selvästi suurempi. Toisen varman poimin kahden hyvän Venäjän olympiakomitean edustajan joukosta. Molemmat venäläiset, Yuliat Karimova ja Zykova saatavat molemmat nousta finaaliin. Vaikka voittoon veikkasinkin Karimovaa, uskon kuitenkin Zykovaan. 25 -vuotias venäläinen ampui hopealle Osijekin EM-kisoissa, peruskisan ollessa 1181.

Kiina on taas yllätyskortti. Uskon kuitenkin, että kinkit ovat huippukunnossa ja nostan mustaksi hevoseksi Kiinan Mengyao Shin. Shi on 23 – vuotias Aasian mestari vuodelta 2019.

Inka Havukaisen arvio kolmesta finalistista:

Nina CHRISTEN SUI , 2021 maailmancupin kisoissakin ollut useasti finaaleissa. Uskon hänen pääsevän varmasti finaaliin.
Seonaid MCINTOSH GBR , 2019 voitti asentokisan maailmancupin finaalin. GBR:n paras luotiampuja. 


Yllättäjä: Jeanette Hegg DUESTAD NOR, Oli kolmas asentokisan maailmancup finaalissa 2019. Hän voi yllättää. Perustasollaan yltää finaaliin. 

Henna Viljasen arvio kolmesta finalistista:

1) Zykova Yulia, useamman vuoden ajan olen seurannut hänen varmaa ja hyvää suorittamista ympäri maailmaa. Uskon hänen onnistuvan olympialaisten paineista huolimatta, vakuuttavaa suorittamista myös EM- osijekissa.

2) Christen Nina, hänellä viimeaikaisissa kilpailussa sekä jo pidemmältä ajalta hyviä näyttöjä, world ranking 3. tällä hetkellä.

Yllättäjä: Stene Jenny, erittäin kova ja taitava ampuja! Naisten 3×40 maailmanennätyksen haltija. EM-kilpailuissa jäi ulos finaalista, mutta uskon hänen yllättävän näissä kilpailuissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.