50m kiväärin nuorten SM-kilpailut Rovaniemi. M20 3 x 40ls. FINAALI. Laurille SM-kultaa

50m kiväärin nuorten SM-kilpailut Rovaniemi. M20 3 x 40ls. FINAALI. Laurille SM-kultaa

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on image.jpeg
Finalistit koesarjalla.

M20 -sarjan finaali käynnistyi hiukan rauhallisemman tuulen vallitessa kuin vastaavan naisten sarjan hetkeä aiemmin. Pyörittävä tuuli kuitenkin selvästi vaivasi, sillä se yltyi ammunnan edetessä.

Pyörittävä tuuli heikensi aloitussarjaa. Kärkeen meni eilinen makuun mestari Mikko Helenius tuloksella 49.6. Toisella pystysarjalla 52.3 ampunyt Lauri Syrjä nousi kärkeen, Heleniuksen ollessa kakkosena. Kolmannella sarjalla Lauri napsautti kaksi laukausta kasiin, mutta säilyi silti kärjessä, kun tuuli taivutteli puita tosissaan. Kakkoseksi polven jälkeen nousi Espoon Luukas Koota, 0.6 pisteen päähän.

Ensimmäisen makuusarjan jälkeen kakkoseksi nousi Aleksi Kasi, joka ampui hyvin makuusarjan tässä säässä 51.4. Vaakasuorat etuviirit pitivät huolen, ettei toinen makuusarjakaan ollut ammunnan juhlaa. Parhaiten onnistui Mikko Helenius ampumalla 51.0. Aleksi Kasi nousi 0.1 pisteen päähän Laurista. Makuuammunnan jälkeen Laurin johto kakkosena olevaan Mikko Heleniukseen nähden 0.8 pistettä. Kolmantena oli Aleksi Kasi 1.4. pistettä Mikon takana.

Kärkikolmikko erottui joukosta heti ensimmäisen pystysarjan jälkeen. Kärkeen kiilasi Mikko Helenius ja kakkoseksi nousi hyvän pystysarjan ampunut Aleksi Kasi. Kolmantena olevalla Laurilla oli yli kuusi pisteetä eroa neljänteen, joka oli Luukas Koota. Toisen sarjan jälkeen Lauri palasi kärkeen 1,3 pisteen erolla Aleksi Kasiin. Sitten laitteet hyytyivät ja järjestäjä teki parhaansa, mutta odotusaika venyt erittäin pitkäksi. Kisaa kuitenkin päästiin jatkamaan. Aleksi Kasi otti pronssia ja viimeiseeen laukaukseen lähdettäessä Mikko johti Lauria 0,5 pisteellä. Lauri hallitsi viimeisen laakin paremmin 9.3 vastaan 8.6.

-Peruskisa oli vähän raskasta puurtamista. Polvelta oli hankalaa tehdä hyvää ammuntaa, vaikka asento oli hyvä. Makuulla oli hankalaa löytää hyvää rytmiä tekemiseen. Pystyä sain taas vähän parannettua, alussa asennon kanssa oli hankalaa, mutta sain löydettyä hyvän, mutta keli alkoi hieman olla tuulinen, ei oikein rytmiä löytyä.
Finaalissa keli oli haastava. Oli jo vähän hämärää ja tuuli oli kova. Sain kuitenkin hyvistä asennoista tehtyä hyviä osumia, osa taas oli heikompia, en ollut riittävän hereillä tuulen kanssa. Pystystä laukaukset lähti hyvin, pari huonompaa osumaa tuli sekaan, mutta tänään tulos riitti voittoon, josta voi olla tyytyväinen, kertoi Lauri.

50m kivääri 3 x 40ls FINAALI

  1. SYRJÄ Lauri AsAs 441.3 (1124)
  2. HELENIUS Mikko NoSA 441.1 (1118)
  3. KASI Aleksi IMAS 431.3 (1152)
  4. KETOLAINEN Ville 415.4 IMAS (1113)
  5. KOOTA Luukas ESF 405.3 (1130)
  6. RITARI Rasmus K-UAS 392.1 (1112)
  7. TURUNEN Antti 372.9 (1078)
  8. AIRO Roni K-UAS 372.9 (1120)
Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on leppa6.png

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *