25m Lapua European Cup FINAALI 2020 Châteauroux, Ranska. Isopistooli Peeter Oleskin ylivoimaa, Parhiala kuudes

300m Lapua European Cup Århus, Tanska. Kuvat ja treenit – Leppa.fi

Nyt ammuttu kilpalu oli koko Ranskassa ensimmäinen kansainvälinen ampumaurheilukilpailu korona- ongelman alun jälkeen. Kilpailuiden organisaattorina toiminut Patrick Lamarque, oli syystäkin ilmoinen. Kisat ovat tulleet takasin. Châteaurouxissa järjestetään vuosittain lähes kaikki Ranskan mestaruuskilpailut ja nyt koko ratakompleksi on ollut täysin suljettuna yli vuoden ja aukeni tämän vuoden toukokuussa.

Patrick Lamarque keskellä. Kuva Risto Aarrekivi

Viikonlopuna finaalisuman purkaminen aloitettiin isopistoolin 2020 finaalilla. Tarkkuusosan jälkeen kärjessä tasapistein olivat Slovenian Jože Čeper ja Viron Peeter Olesk 293. Kahden pisteen päässä vaanivat Latvian Emils Vasermanis ja Lauris Strautmanis. Ainoa kisassa ampunut suomalainen, Jan Parhiala, oli 13. tuloksella 281.

Pikaosuudella nopeiden ammuntojen specialisti, Tokion olympialaisissa ampunut Peeter Olesk teki selvä pesäeron muihin. Virolainen ampui pikaa 291 ja voitti kisan yhdeksän pisteen erolla kakkoseksi ampuneeseen Latvian Laurin Starutmanisiin nähden. Pronssia otti isäntämaan Kevin Chapon tuloksella 572. Hyvissä asetelissa tarkkuusosan jälkeen ollut Slovenian Jože Čeper jäi viidenneksi. Suomen Jan Parhiala nousi hyvän pikaosan ansiosta kuudenneksi.

-Tarkkuusosa ei luonnistunut ollenkaan ja tuli todella monta kasia. Pikaosalla sain sen tekemisen takaisin, mikä oli alkukaudesta hukassa. Loppusijoitus yllätti taikurin itsensäkin, muutkin oli kamppailleet hämärän tähtäinkuvan kanssa, kertoi Parhiala.