Valtakunnallinen Ampumaurheilun yläkoululeiri I käynnistyi. Katso kuvat

Valtakunnallinen Ampumaurheilun yläkoululeiri I käynnistyi. Katso kuvat

SAL:n valtakunnalinen yläkoululeiritys Kisakallion urheiluopistolla alkoi maanantina. Lukukauden ensimmäiseen leiritykseen osallitui 8 nuorta urheilijaa. Kolme heistä on ollut leirityksessä aiemminkin, mutta viisi on ensikertalaista. Mukana on yksi liikkuvan maalin ampuja, yksi pistooliampuja ja muut ovat kivääriampijia.

– Kisakalliossa toteutettava yläkoululeiritys on monipuolinen tapahtumaviikko, jossa nuoriin urheilijoihin panostetaan ammattilaisten ohjaajien laadukkailla harjoituksilla, kertoo ampumaurheilun lajikouluttaja Marko.

Esimerkiksi maanatina ohjelmaan kuului ensimmäinen lajiharjoitus, jossa tarkastettiin ampujien asennot, suuntaus ja liipaisuvalmis. Sitten kahden opiskelutunnin jälkeen Asla Jääskeläinen, 26 vuotta Kansallisbaletissa tanssinut valmentaja opetti ampujille mm vartalonhallintaa. Tämän jälkeen opiskeltiin jälleen sekä ammuttiin istuviltaan vielä illalla.

Yksi ensikertalaisista oli Isokyron Matsästys- ja Ampumaseuran Nanna Uuttu, jokna mielestä päivä meni hyvin.

-Eilinen päivä oli mielestäni kiva ja tosi opettavainen. Oli uusia juttuja, joista voi ottaa mallia ja oppia itse. Välillä oli aika väsy, mutta tämmöiseen leiriin niin vähä kuuluukin kai asiaan. Oli onnistunut eka päivä, peukuttti Uuttu.

Ensimmäinen yläkoululeiritys päättyy torstaina.

Kuva Asla Jääskeläisen johtamasta fysiikkaharjoituksesta
Marko kertoo liipaistekniikasta apunaan Tuulevi Suomus. Kuva Iida Blomqvist
Vuoden 2020 Kultahippuampuja, Elias Ruusunen lajiharjoituksessa. Kuva Iida Blomqvist

Välillä tehdään läksyjä
Elena Kozharskaya kertomassa hyvistä valipaloista.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *