Konetyö Törmälä yhteistyökumppaneiden joukkoon

Konetyö Törmälä yhteistyökumppaneiden joukkoon

Suur-Miehikkäläläinen on liittynyt Leppa.fi yhteistyökumppaneiden joukkoon.

Konetyö Törmälä on saanut alun 80 luvun alussa, jolloin nykyisen yrittäjän Joni Törmälän isä, Antero Törmälä isä osti ensimmäisen traktorin ja alkoi tekemään sillä pienimuotoista urakointia kylillä ja jatkoi 2000 -luvun alkuun saakka. Metsäteiden korjauksia ja talvikunnossapitoa on tehty 90 -luvun alusta saakka Stora Ensolle ja sitä ollaan jatkettu tähän päivään saakka. Nykyään on myös muitakin puuyhtiöitä, kenelle korjaillaan teitä paljon. 

Kalliomurske tuli kuviohin mukaan 2004, jolloin sitä alettiin ajamaan traktorilla kylille ja 2014 ostettiin murskeen toimittamiseen kuorma-auto. 2007 tuli ensimmäinen kaivuri, jolla alettiin tekemään metsämaanmuokkauksia (mätästäminen,laikutus sekä ojienkaivuu) ja mitä asiakkaat vaan ovat pyytäneet tekemään. 

-Lisäksi meiltä löytyy tienvarsien niittoon vesakkoleikkuri, jolla saadaan pajukot/isommat puunalut silputtua säpäleiksi, kertoo Joni Törmälä ja jatkaa, että Konetyö Törmälä OY perustettiin yhdessä veljeni Petrin kanssa vuonna 2019 kun tehtiin sukupolvenvaihdos. Silloin päädyttiin irroittamaan koko koneurakointi omaksi firmaksi ja sivuun perustettiin maatalousyhtymä, johon kuuluu kaikki pelto/metsätilat. 


Metsäteiden korjauksia on Miehikkälän ja Virolahden alueella ja sopimustöitä ANM -kuljetuksen kanssa (Stora Enso ja UPM). Kaivinkoneella on ollut viime vuosina kevät/syksy metsämaanmuokkauksia, jotka ovat sopimustöitä Tornator oyj:n kanssa.

-Oikeastaan me teemme kaikkea koneurakointia, johon liittyy maarakentaminen, sanoo Törmälä ja jatkaa että teemme kaivinkonetyöt, teiden kunnossapidot ja -rakentamiset sekä vesakoiden niitot. Toimintaan kuuluu myös traktorityöt ja kalliomurskeen myynti ja toimitus koko Kymenlaakson alueella. Miehikkälä, Virolahti ja Hamina ovat olleet pääsääntöisempiä toimipaikkoja.

-Minä tarvin apua Leppa.fi tiimin ampumaradan tien parantamiseen ja kesämökkialueen maatöihin. Sain vinkin, että kannattaa ottaa Törmälät hommiin. Olen ollut erittäin tyytyväinen heidän työhönsä sekä tehtävien hoidon nopeuteen ja ennekaikkea laatuun. Kyllä nyt kelpaa tiimiläisten ajella omalle ampumaan, kertoo Marko.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.