ECH2022 Hamar Norja. IK joukkuekilpailu tytöt. Mitaliottelut. Saksalle pronssia, Suomi neljäs Unkarille kultaa.

ECH2022 Hamar Norja. IK joukkuekilpailu tytöt. Mitaliottelut. Saksalle pronssia, Suomi neljäs Unkarille kultaa.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Kuva1-300x197.jpg

Suomen tytöt Viivi KEMPPI, Alexandra ROSENLEW ja Essi HEISKANEN kohtaisvat Saksan joukkueen pronssiottelussa. Suomi taisteli hienosti, mennen loppupuolella ensi kertaa johtoon, mutta Saksa nousi takaa 16 – 12 voittoon. Kultaottelun voitti Unkari löymällä Serbian. Joukkuemitalin on nuorissa erittäin harvinainen ilmakiväärillä. Vain kerran aiemmin on Suomen tyttöjoukkue saanut mitalit kaulansa. Tämä tapahtui Unkarin Györissä 2018, kun Viivi Kemppi, Henna Viljanen ja Marianne Palo voittivat hopeaa. Tytöt ovat joukkuekilpailleet vuodesta 1981 alkaen.

Kisan neljäs: SUOMI Viivui Kemppi (vas), Alexandra Rosenlew ja Essi Heiskanen

Pojan ovat saaneet joukkuemitalin kerran, kun 1987 Tsekkoslovakina Bratislavassa ammuttiin EM-kisat. Tällöin hopealle ampuivat Ari Hirvonen, Juha Oja-Kaukola ja Kari Pennanen. Pojille on järjestetty joukkuekisoja vuodesta 1968 alkaen.

Pistoolijoukkuemitali on tullut Suomeen vain kerran, kun 1975 Lontoossa pronssille ampuivat Veli-Matti Torikka, Olli Kuukkanen ja Leo Tarvonen. Tytöt eivät ole koskaan saaneet joukkuemitalia 10m ilmapistoolissa.

10m IK joukkuekilpailu tytöt mitaliottelut

Pronssiottelu käynnissä.

Pronssiottelu

SAKSA (JANSSEN, DRIESSEN, BLOS) – SUOMI (ROSENLEW, KEMPPI, HEISKANEN) 16-12

Kultaottelu

UNKARI (BAJOS, TOTH, NAGYBANYAI-NAGY) SERBIA (HAVRAN, POPOVIC, KNEZEVIC) 16 – 10

Virallinen tuloslista:

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on leppa6.png

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *