Sääntömuutokset jatkuvat. Parannettua finaalia kokeillaan jo Rion maailmancupissa.

Sääntömuutokset jatkuvat. Parannettua finaalia kokeillaan jo Rion maailmancupissa.

Toisin kuin jotkut tiedotusvälineet ovat kertoneet, näillä finaaleilla ei suinkaan mennä Pariisin olympialaisiin. Ei lähellekkään, sillä jo seuraavaan maailmacupiin tehdään muutoksia.

Leppa.fi saaman sisäpiiritiedon mukaan ISSF:n kiväärikomitea aikoo muuttaa sääntöjä jo Rio maailmancupiin. Kairon maailmancup osoitti, että finaalit kestävät aivan liian kauan. Kahdesta semifinaalista aoitaan luopua. Riossa tullaan ampumaan niin, että kaikki kahdeksan finalistia tulevat ampumaan yhtäaikaa 15 laukausta kukin. Tulokset lasketaan normaalisti yhteen. 15 laukausen jälkeen sijat 5-8 on ratkaistu ja neljä parasta ampumaa jatkaa mitalikierroksella.

Mitaliottelussa ampujat ampuvat laukaus kerrallaan pisteistä (4-3-2-1). Kymmenen laukauksen jälkeen sija 4 on ratkaistu. Ammuaan vielä uudet 5 laukausta (4-3-2) ja pronssimitalisti on selvillä.

Kaksi parasta jatkavat vielä viisi laukausta (pistein 2-0 tai 1-1) ja kisan voittaja on selvillä.

Tämä muutos on ehdottomasti hyvään suuntaan menevä. Finaalit tulevat lyhenemään oleellisesti. Tosin ISSF olisi voinut kokeilla nämä jo ennen vuoden vaihdetta, jotta olisi päästy heti ampumaan kuten kuuluu. Nyt urheilijoita sekoittavat monet hylätyt versiot.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on leppa6.png

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.