ECH2022 Hamar Norja. Treenipäivän kuvat, jutustelut ja kisakuulumiset

ECH2022 Hamar Norja. Treenipäivän kuvat, jutustelut ja kisakuulumiset

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Kuva1-300x197.jpg

10m kiväärin ja pistoolin treenipäivä oli tapahtumiltaan rikas ja monisävyinen. Aikuisurheilijoiden palautteet PET harjoitusten jälkeen vaihtelivat suuresti. Eniten suomalaisurheilijoille vaivaa aiheuttu valaistus ja siihen liittyvät asiat. Valaistus luisteluhallissa on toteutettu niin, että katon keskellä, siis veneen pohjalla, kulkee kaksi erittäin voimakasta valoriviä ja niiden ulkopuolille vielä yhdet rivit. Keskimmäiset valoyksiköiden teho on erittäin suuri ja jos kulma tai sijainti osuu tiettyyn ampumapaikan, voi häikäistysvaikutus olla suurikin.

Emmi Hyrkäs
Marianne Palo

-Minulle häikäsi aika kirkkaasti ja vielä aurinkokin häikäisi sivulaseista hetken, sanoi Marianne Palo. Henna Viljasta ei valo haitannut, vaan hän onnistui valmistautumisessaan erittäin hyvin. -Täytyy vaan muistaa, tehdä huomenna samalla tavalla, sanoi Henna.

Henna Viljanen

Parin tunnin perästä ampuivat miehet. Aleksin viimeistely meni hyvin, mutta muuutamaa lauakausta hän harmitteli.

Aleksi vapaassa harjoituksessa

Paikalla oli myös tempauksillaan kohua herättänyt Peter Sidi, Romanian verkkarit yllä, vaimonsa Roxanne Sidin valmentajana.

Peter ja Roxana Sidi.

Portugalin iloinen joukkue oli pistooliradalla puheenjohtajansa José Sevivas Marrachon johdolla. Marraccho oli tälläkertaa joukkueenjohtajana ja kehui voittanneensa Antonio Santosin, mutta antoi hänen ampua. Hän toivotti urheilijat tervetulleiksi 25m Lapua European Cupin finaaliin syksyllä Lissboniin.

Filipa ja José Sevivas Marracho

Ikuinen koiranleuka ja yksi maailman pitkäaikaisista huippuampujista pistoolilla, Portugalin Joao Costa, halusi taas vääntää Markon kanssa. Lähes samanikäiset vellokset ensin keskittyivät pinsseihen, sitten vertailivat kämmeniään ja jo hetken kuluttua Marko ampui Costan aseelle ja antoi vinkkiä kuinka tähtäimiä kuuluu säätää. – Osui sentään mustalle, naureskeli Marko ja jatkaa, että kannattaa katsoa Joao Costan ura ISSF:n urheilijahausta. Ei löydy moneltakaan samanlaista, silla lista on yksi sivujen pisimmistä.

Ampumaperheen suuresti arvostama ranskalaisen ampumaurheilun asiantuntija, Ghislaie Briez, jaksaa aina olla yhtä tehokas energinen isätään huolimatta. – Arvostan suuresti Ghislainen työtä. Olen työskennellyt hänen kanssaan jo pitkään ja hän auttoi valtavasti Kisakallion peruttujen kisojen järjestelyissä. Olen koittanut täällä vaikuttaa niin, että saamme hänet myös Tallinnan 2023 EM-kisojen TD:ksi, kertoo Marko.

Ghisline Briez työskentelee näiden kisojen Juryjen puheenjohtajana

Suomen pistoolin entinen pitkäaikainen päävalmentaja Matthias ”Saksan Matti” Hahn, on palannut Italian päävalmentajaksi. Hahn jatkaa kuitenkin myös virolaisen Peeter Oleskin valmentanana.

Matthias Hanin vierellä italaialaisampuja, ISSF Gp voittaja 2022, Sara Costantino.

Ehkä kuitenkin tunteikkaimman hetki koettiin kisahallin ulkona, kun ukrainalaisampuja Olena Costevych saapui miehensä kanssa Itävallasta, jossa hän on asuu. -Olen tuntenut Olenan pitkään ja hän on myös H&N mannekiini. Halausten jälkeen, esitin hänelle pahoittelut maailmapoliittisesta tilantteesta ja vaihdoin hänen kanssaan kuulumiset, jatkoi Marko. Aina iloisen Olenan iloisuus oli poissa.

Aina iloinen virolaisampuja Meelis Kiisk.
Aleksi
Sebastian Långström
Riku Koskela

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on leppa6.png

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.