ECH2022 Hamar Norja. IK miehet peruskilpailu. Aleksilla vahva alkupuoli, sijoitus 14. Richter voittoon.

Patrik Jany SVK , Tokion seiska ja World Rank 1. (vas.), Aleksi ja Hrashik Babajan ARM aloittamassa kilpailua

Perjantai on kisojen tärkein päivä. Silloin ammutaan aikuisten henkilökohtaiset lajit. Kiväärillä naiset aloittivat ja nyt oli vuorossa miehet ja sitten samat pistoolilla. Miesten peruskisasta tuli erittäin jännittävä. Yksi asia on selvillä jo kisan puolessa välin. Itävallalla tulee olemaan todella kova joukkue sunnunntaiseen joukkuekisaan, sillä neljänsien sarjojen jälkeen Itavallalla oli kolmoisjohto, Andreas Thumin, Patrick Diemin ja Martin Strempelin hallitessa kisaa.

Aleksi keikkui finaalirajan paremmalla puolella lähes koko ensimmäisen kisapuolikkaan aikana, olemme parhaimmillaan kakkosena. Neljäs hiukan heikompi sarja 103.2 tiputti Aleksin finaalirajan huonommalle puolelle, jonne myös lopulta hän jäi.

Tulos sekä sijoitus ovat Aleksin parhaat 10m ilmaskiväärillä EM-tasolla. Aleksi ampui koko kisan läpi yhdellä ysillä, mutta oli silti tyytymätön muutamaan muuhunkin laukaukseen.

-Kisa tänään lähti hyvin liikkeelle ammunta tuntui tosi rennolta ja hyvältä alussa. Kisasta kuitenkin tuli vähän vuoristorata. Oli tosi hyviä hetkiä ja hetkiä oli vaikeaa. Positiivista oli että oli vaan yksi 9,9 ja loput kymppejä. Pitää olla kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen sillä ammunta ei ollu helpoimmasta päästä. Oli paljon hyvääkin kisassa ja lopulta pääsin aika lähelle finaalia, sanoi Aleksi.