ISSF WC Rio De Janeiro Brasilia. IK miehet peruskilpailu. Finaalitaso alhainen, suomalaisten taso vielä alhaisempi

Brasilian maailmancupin ensimmäinen kilpailu, miesten 10m ilmakiväärin peruskilpailu on ammuttu. Aleksi aloitti ,kisan miehekkäästi ollen kolmantena kisan alussa. Ekan sarjan 10.0 pudotti hetkeksi Aleksin yhdeksänneksi, mutta aloitussarja kuitenkin finaalitahtinen 104.7. Jotain haasteita kuitenkin oli, sillä rytmi näytti katoavan ja Aleksi piti varsin pitkän tauon yhdeksännen laukauksen jälkeen. Tahti kuitenkin jatkui samansuuntaisena ja toinen sarja oli lähes edellisen toisinto 104.2 ja edelleen finaalivauhti. Kolmas sarja lähti hyvin, mutta sitten sakkasi. 9.9 ja 10.0 peräkkäin ja hetken päästä vielä 2 x 10.1 ja sijoitus valahti 103.5 sarjan jälkeen sijalle 15. Neljässarja pyöri ympäri kympin, ollen heikko 102.9. Sijoitus oli valahtanut sijalle 19. 9.6 lähtö viidenteen sarjaan oli naula arkun kanteen, sarja 102.8.Viimeinen sarja oli 103.7 ja lopputulos vaatimaton 622.i Sebastian Långström ampui 621.4.

-No ei vaan tuntunut tänään hyvältä. En saanu sitä normaalia rentoutta ja alusta asti oli tosi vaikeeta. Ja niinku aikasemmin sanoin, tää rata on mulle vaikee ampua. Tossa valaistuksessa ei oo mulla paras näkö ja siihen kun lisää päälle sen, että ei saa parasta pitoa ni ei oo oikee mitää tehtävissä, tuskaili Aleksi.

10m kivääri peruskilpailu: (lihavoidut finaalikarsintaan)