ESC:n teknisen kokouksen antia. 300m EM, European Games 2023, EYL, uudet säännöt ja Air Cupin finaali 2022

ESC:n teknisen kokouksen antia. 300m EM, European Games 2023, EYL, uudet säännöt ja Air Cupin finaali 2022

ESC:n tekninen komitea kokoontuu yleensä kerran vuodessa, niin tänäkin vuonna. Kokous oli viikonloppuna Ranskan Bordeauxissa. Teknisessä kokouksessa oli ensimmäisistä kertaa mukana ESC:n puheenjohtaja Alexander Ratner ja varapuheenjohtaja Pekka Kuusisto. Ratner kertoi missä mennään ESC ja ISSF:n tasoille ja kertoi mm ESC 300m kiväärin alakomitean etsivän järjestäjää 300 m:n EM-kisoille. Todennäköisesti ne pyritään järjestämään 300m Lapua European Cupin yhteydessä. Vahvimpana vaihtoehtona tällä hetkellä on viikolla 30 ammuttava Zagrebin kisa.

Vasemmalla tekinisen komitean puheenjohtaja Ghisline Breiz FRA, virellään ESC:n puheenjohtaja Alexander Ratner, varapuheenjohtajas Pekka Kuusisto sekä Christian Hunzinger FRA ja Elvira Valant SLO.

2023 European Games

Wroclawissa tulee olemaan 38 ampumapaikkaa kiväärissä 35 pistoolissa. Kisoihin otetaan:

10m AR ja AP: 27 parasta+1 host+2 universality =30

50m R 3P: 27+1+1= 29

25m pist: 27+1 =28

Kisoissa ammutaan 12 lajia, 6 naisten ja 6 miesten. Lisäksi ammutaan 6 mixed team kisaa.

Henkilökohtaiset valinnat European Gamesiin: 12 parasta ESC:n ranking listan perusteella suoraan.. Mittaus tehdään aikavälillä 14.8.2022- 22.4.23. Mukaan otetaan kaikki ISSF:n ja ESC:n mestaruuskilpailut ja GP:t. Kultakin urheilijalta huomioidaan 3 parasta suoritusta.

Joukkuevalinnat: 8 parasta joukkuetta Wroclavista (ruutilajit) ja 8 parasta joukkuetta Tallinnasta (ilmalajit) suoraan kisaan. Valinta mixed teamiin ei annat osallistumisoikeutta henkilökohtaisen kisaan.

ISSF:n sääntövaliokunnan jäsen Paul Gumn esitteli teamsin välityksellä Pariisin Olympialaisissa ammuttavat finaalit. Nämä tulevat menemään kuten Leppa.fi kirjoitti artikkelissaan XX xx.x.2022. Katso uutinen:

ISSF:n säännöt näihin finaaleihin ovat yhä valmistelussa, eikä tiedossa oli valmistumispäivää. Silti uudet finaaliformaatit ovat jo voimassa ja tällä mallilla ammutaan Suomessa elokuun PM ja syksyn EM-kisat. Tällöin sääntökirjat ovat jo valmiina.

Seuraava ISSF tuomarikurssi pidetään 19.-25.9. 2022 Ranskassa Chateaurouxissa. Kivääri- ja pistoolikurssin johtaa Paul Gumn.

ESC air cupin järjestäminen aikaistuu. Alun perin syksylle suunniteltu finaali ammutaan kesäkuussa 15.-16.päivä.

Vielä tänä vuonna EYL:n pohjoisessa lohkossa ampunut Puola siirtyy ampumaan itäiseen lohkoon.

Portugalissa 23.-25.9. ammuttavaan 25m Lapua European Cupin finaaliin esitetään Markoa kilpailuiden tekniseksi asiantuntijaksi ja samalla juryn puheenjohtajaksi. Päätöksen asiasta tekee ESC:n presidium.

Robert Loughridge GBR (oik) valmistelee teams yhteyttä Risto Aarrekivelle. Vasemmalta Emin Jafarov AZE, Georgios Papapanagiotou GRE ja Robert Ferenčak SLO.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on image-8.png

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.