Aleksi Leppä oli kolmas Bakussa ammutussa maailmancupissa. Arkistokuva. MARKO LEPPÄ

Lassi Kalin

Tänään 15:29

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä nappasi ensimmäisen palkintopallipaikkansa maailmancupissa torstaina Bakussa ammutussa 50 metrin kiväärin asentokilpailussa.

Leppä sijoittui keskiviikkona karsintakilpailussa omassa erässään yhdeksänneksi tuloksella 584. Lepoaikaa ennen peruskilpailun alkua jäi tunti.

– Oli pakko ampua vauhdilla läpi koko kisa, jotta pääsee hetkeksi huilaamaan ja syömään. Nämä erät eivät ole tasa-arvoisessa asemassa, kun toiset huilaa välillä yli kolme tuntia ja meille lepoa jäi alle tunti, Leppä kertoi.

Leppä eteni peruskilpailusta finaaliin kahdeksantena. Makuuammunnasta haminalainen ampui molemmista sarjoista täydet 100 pistettä.

Finaalissa ilmassa oli pientä hermostuneisuutta ja polviammunta meni hieman alakanttiin verrattuna karsinta- ja peruskilpailuun. Makuuammunnassa Leppä nousi kisassa neljänneksi koko finaalijoukon ollessa 0.7 pisteen sisällä. Pystyammunnassa Leppä nousi jo jaetulle kakkossijalle ja eväät olisi ollut jopa kultaotteluun, mutta kaksi viimeistä laukausta ei ollut haminalaisen parasta tekemistä.

Saaliiksi kisasta jäi pronssimitali ja Lepän uran ensimmäinen maailmancupin mitalisijoitus tuloksella 407,8. Kisan voitti ukrainalainen Serhiy Kulish.

– Finaalin lähtö oli vaikea. Taulut oli niin hämärät, että polvelta ja makuulta oli tosi vaikea nähdä. Jouduin vain luottamaan omaan pitoon ja hyviin laukauksiin. Pysty kulki tänään hyvin ja asento oli hyvä. Ei ollut kun yksi huono laukaus, muuten oli tosi hyvää ampumista, Leppä sanoi.

Leppä nousi kisan myötä 50 metrin kiväärin kolmiasentoammunnan maailman rankinglistan kärkeen. Ennen sijoitus oli 15.

– Oli yllätys, että olen noin korkealla. Onhan se ihan hieno olla ainakin hetkellisesti maailmanrankingin ykkönen, Leppä naureskeli.

One thought on “Kymen Sanomat: Aleksi Lepälle ensimmäinen mitali maailmancupista ja maailmanrankingin kärkipaikka

1. Hieno ja legendaarinen suoritus,Haminalaista osaamista ja osumista taas Maailman kartalla.
    Valtavat Onnittelut tästä ja muistakin viimeaikojen suorituksista (595).
    Tälläisten suoritusten perusteella niitä kasseja voisi täyttää vaikka ”massilla”.