SAL:n valmennuksenjohtaja Torpo eroa tehtävästästään

SAL:n valmennuksenjohtaja Torpo eroa tehtävästästään

Suomen Ampumaurheiluliiton toimistossa tuulee. Alkukeväästä liiton pitkäaikainen nuorisopäällikkö Timo Rautio ilmoitti lopettavana tehtävässä ja nyt lähtee liiton valmennuksenjohtaja Henna Torpo.

Torpo ei viihtynyt tehtävässään kuin osapuilleen vuoden, sillä hän päättää tehtävänsä 19.8. SAL:n tiedotteen mukaan. Leppa.fi kirjoitti Torpon valinnasta 14.8. 2020, että tällä valinnalla SAL hakee selvää muutosta johtamiseen sekä valmennuskulttuuriin ja toivoi, että Torpon valinta olisi tuonut jämäkkyyttä päätöksentekoon ja palautanut luottamuksen järjestelmään.

Näin osin kävikin. Täysin tuntemattomuudesta vaativaan tehtävään valittu Torpo oli jämäkkä. Torpo piti ne lupaukset, mitä valmentajille antoi ja ajoi urheilijoiden etua ikävä kyllä vain virka-aikana. Nuorten lasten äitinä Torpo ei kyennyt siihen mitä aiempien kanssa on totuttu näkemään, eli näkymään. Torpo hoiti tehtäväänsä virkapaikalta. Hän ei ollut joukkueen mukana kilpailuissa, ei edes kotimaan tärkeimmissä tapahtumissa, josta hän sai paljon kritiikkiä. Ulkomaalaiset päävalmentajat kuitenkin arvostivat Torpon työtä.

SAL valitesaan Torpon olisi halunnut, että valmennuksen johtaja olisi kasvanut tehtävässään opittuaan tuntemaan lajin. Nyt aika jäi kesken.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *