300m EM Zagreb, Kroatia. 300m kivääri 3x20ls. miehet. Aleksi kuudes, voitto Penille

300m kivääri 3x20ls miesten kisa käynnistyi tasaisena. Kun polviosuus oli ammuttuna, kahdeksan ensimmäistä ampujaa olivat pisteen sisällä. Kärjessä tuloksella 197 olivat Slovenian Rajmjond Debevec, Ruotsin Karl Olsson, Aleksi Leppä, Itävallan Alexander Schmirl ja Unkarin Istvan Peni. Kun kisassa oli saavutettuna puoliväli, oli Aleksi siirtynyt kisan kärkeen ampumalla ensimmäisen maakuusarjan täydet 100. Toinen makuusarja oli kuitenkin heikko, sillä siinä oli kolme ysiä aika kaukana. Sijoitus ennen pystyä oli kolmas, piste kisaa johtavista Olssonista ja Penistä. Olsson romahti pystyssä eikä Aleksin pystyammunta ollut omaa tasoa, ensimmäiseen sarjaan Aleksi ampui kaksi kasia, sarjan ollessa 91. Toinen hiukan parempi 94. Kun Peni jatkoi hyvää ammuntaansa myös pystystä, irtosi EM-kulta tuloksella 586. Kolme pisteen päähän jäi hopeamitalisti Puolan Tomasz Bartnik ja pronssia kolmella sisäkympillä vähemmällä tuloksella Ranskan Dimitri Dudendas. Juho Autio oli kahdeksas ja Juho Kurki 19.

-Tosi vaikee päivä. Joka asento oli todella haastavaa. Ei ole helppo tulla ampumaa radalle, missä ei ole koskaan ampunut ja ei pääse ampumaan yhtään treeniä ennen kisaa. Oli todella vaikea lähtökohta. Sain kuintenkin taisteltua polven ja makuun kohtuullisesti, varsinkin polveen olin tyytyväinen. Pysty oli tänään todella surkeaa. En saanut vaan millään kulkemaan, kertoi Aleksi.