300m EM Zagreb, Kroatia. 300m kivääri 3x20ls. naiset. Henna Viljaselle pronssia

Kaikki asennot tasaisesti 193 ampunut Henna Viljanen otti kisojen ensimmäisen suomalaismitalin ampumalla pronssia 300m vapaakivääillä. Pitkään näytti, että Henna kohtalo olisi neljäs sija, mutta kokenut Sveitsin Silvia Guignard ampui viimeisellä laukauksellaan kasin ja jäi Viljasen taakse. Kisan voitti Saksan Lisa Müller ampumalla uuden Euroopanennätyksen 583.

300m kiväärin 3x20ls mitalistit Elin Åhlin SWE (vas), Lisa Müller GER ja Henna Viljanen FIN. Kuva Aleksi Leppä

-Saatiin tavarat eilen illalla, eli piti lähteä kylmiltään ampumaan kilpailua radalla, missä en ole aiemmin ampunu. Kisa ei ollut helppo ja kisan aikanakin oli kaikkea ylimääräistä säätöä. Kaikesta huolimatta sain hyvin nollattua ajatukset ja keskityttyä kilpailun ajan hyvään tekemiseen alusta loppuun asti. Olen erittäin tyytyväinen, että se riitti tänään pronssiin! Tämä on minun ensimmäinen henkilökohtainen arvokisamitali ,kertoi tyytyväinen Henna.

300m kivääri 3x20ls naiset: