50m kiväärin SM kilpailut Inkoo. 50m kivääri 3x20ls miehet finaali ja kultaottelu. Aleksin selvä johto suli hopeaan, Lauri viides

Finaalikarsinta käynnissä

Finaali eteni pääosin Joni Stenströmin ja Sebastian Långströmin hallinnassa lähes loppuun asti. Joni väsähti viimeisten pystysarjojen aikana ja pronssille nousi Riku Koskela. Hyvin ampunut Lauri johti kisaa myös loppupuolella finaalia, sijoittuen lopulta viides. Aleksi nousi kakkoseksi ja kultaotteluun Sebastian Långströmiä vastaan.

Kultaottelu näytti olevat Aleksin selvästi. Aleksi johti jo 10-0, mutta hyytyi totaalisesti häviten lopulta 16-14. Aamuyön paluu EM-kisoista ja pitkäaikainen sairastelu vaati veronsa.

-Tänään oli todella vaikea päivä. Alusta loppuu todella taistelua jaksaa ampua ja keskittyä. Valmistautuminen ei ollut paras mahdollinen kisoja varten, kertoi Aleksi matkalla dopingtestiin.

-Tänään oli hyvä päivä. Peruskilpailussa sain hyvän startin polvelta, ainoastaan toisessa sarjassa ”hyvät” ysit söivät tulosta. Makuu oli hyvää tekemistä, kaksi ysiä ainoastaan kahteen sarjaan. Pystyssä oli vaikeuksia kirkkauden kanssa. Aurinko paistoi kirkkaasti ja taulut olivat hämärässä ja se teki tähtäämisestä vaikeaa. Ei tiennyt oli kympissä, ysissä vai kasissa. Se vei osumia pois kympistä. Finaali oli hyvää tekemistä polvea lukuunottamatta. Polvella oli hankaluuksia rekyylin hallinnan kanssa, asento ja pito olivat kohdallaan. Makuu oli hyvää, kuten pystykin, ainoastaan viimeinen sarja oli heikko, tuntui että nollakohta pääsi muuttumaan ja osumat menivät oikealle. Kuitenkin tyytyväinen päivän suorituksiin, tasaista tekemistä ollut tämä kausi, kertoi Lauri.

50m kivääin 3x20ls mitalistut: Aleksi (vas) Sebastian Långström ja Riku Koskela

50m kivääri 3x20ls miehet finaali: