EM-Kilpailut Wroclaw Puola. 50m kivääri asennot mixed team. Mitaliottelut: Alexandralle ja Laurille kultaa!

EM-Kilpailut Wroclaw Puola. 50m kivääri asennot mixed team. Mitaliottelut: Alexandralle ja Laurille kultaa!

Kultaottelussa Lauri ampui polvelta ja Alexandra pystystä. Kuva Joni Stenström

Suomi avasi mitalitilinsä ampumaurheilun Euroopan mestaruuskilpailuissa Puolan Wroclawissa lauantaina. 50m kiväärin kolmiasennon parikilpailussa Suomen kakkospari Alexandra Rosenlew ja Lauri Syrjä voittivat Euroopan mestaruuden lyömällä kultaottelussa Tšekin ykkösparin Adela Zrustovan ja Vojtech Zaborecin selvin numeroin 16-12.

Ensimmäisessä karsintakilpailussa Suomen kakkosjoukkue eteni jatkoon seitsemäntenä, kun Suomen ykkösjoukkue, Viivi Kemppi ja Aleksi Kasi, jäivät tasatuloksella ulos jatkosta, ollen yhdeksänsiä. Toisen karsintakisan Rosenlew ja Syrjä voittivat ja pääsivät kultaotteluun. Pronssia voitti Italian ykkösjoukkue, joka voitti Serbian ykkösjoukkueen samoin lukemin.

Maajoukkuevalmentaja Joni Stenströmillä oli suuri vaikutus mitalin väriin, sillä Tsekki johti kisaa 12-8, kun Joni päätti käyttää aikalisän. Aikalisän jälökeen Suomi voitti kaikki tikit.

-Aamulla kisa lähti ihan perushommalla käyntiin. Polvella tuli paljon hyviä ysejä taas, mutta harmittavasti ulkona kympistä. Makuu oli jälleen hyvä. Pysty kulki osittain hyvin, osittain oli vaikeampaa. 2 osio oli hyvää tekemistä. Polvella homma lähti hyvin rullaamaan, makuulla taas hyvää ja pystystä viimeinen silaus. Finaalissa ammuttiin molemmat tosi hyvin, itse vedin tasaisesti koko finaalin, kun pääsi rennosti suorittamaan. Upea kisa kertakaikkiaan. Olen erittäin onnellinen molempien puolesta, kertoi Lauri.

Tsekki, Suomi ja Italia. Kuva Joni Stenström

50m kivääri asennot mixed team. Mitaliottelut

Kultaottelu

Suomi 2 – Tsekki 1 16 – 12

Pronssiottelu:

Italia 1 – Serbia 1 16 – 12

Viralliset tulosluettelot:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *