EM-Kilpailut Wroclaw Puola. Aleksin tapauksesta on jo kanneltu valmentaja- ja urheilijavaliokuntiin

EM-Kilpailut Wroclaw Puola. Aleksin tapauksesta on jo kanneltu valmentaja- ja urheilijavaliokuntiin

Leppa.fi saaman tiedon mukaan Aleksin tapauksesta on jo kanneltu sekä valmentaja- että urheilijavaliokuntiin. Ottamatta kantaan yksittäiseen hihnaan, oli juryn toiminta ollut protokollan vastaista. Jyryn ohjeissa todetaan, että virallisissa harjoituksissa sekä PET -harjoituksissa tulisi löytää juryn toimesta sellaiset virheet, jotka voivat vaikuttaa itse kisatapahtumaan. Nyt harjoituksissa, kukaan ei puuttunut hihna-asiaan vaan jury odotti, kunnes tilanteeseen ei enää voitu reagoida, kilpialutilanteen ollessa käynnissä.

ISSF:n urhelijakomitean jäsen kroatialinen Peter Gorsa ampui aivan Aleksi vieressä samanlaisella hihnalla, mutta kukaan ei puuttunut tapahtumaan. Gorsa on jo valittanut asiasta, koska näkee menettylyssä virheitä.

Jos asiaan olisi puututtu jo harjoituksissa, olisi asia voitu korjata, mutta juuri ennen toista kilpailua ajoitettu puuttuminen osoittaa epäurheilijamaista käytöstä kiväärijuryltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *