HS: Skandaali ammunnan EM-kisoissa – Suomalaisen maailman­mestarin kisa päättyi järkytykseen: ”Ei näin voi toimia kesken kilpailun”

HS: Skandaali ammunnan EM-kisoissa – Suomalaisen maailman­mestarin kisa päättyi järkytykseen: ”Ei näin voi toimia kesken kilpailun”

Urheilu|Ammunta

Skandaali ammunnan EM-kisoissa – Suomalaisen maailman­mestarin kisa päättyi järkytykseen: ”Ei näin voi toimia kesken kilpailun”

Aleksi Leppäsen aseen hihna ei kelvannut tuomaristolle.

Aleksi Lepän EM-kisat menivät pilalle tuomariston takia. Kuva vuodelta 2020.

Aleksi Lepän EM-kisat menivät pilalle tuomariston takia. Kuva vuodelta 2020. KUVA: JARMO SIPILÄ

STT

20:18 | Päivitetty 21:17

SUOMALAISAMPUJA Aleksi Lepän kilpailu ampumaurheilun EM-kisoissa Puolan Wroclawissa päättyi ennen aikojaan, kun tuomariston mielestä hänen käyttämänsä hihna oli sääntöjen vastainen.

Leppä ei kilpaillut lainkaan miesten 50 metrin pienoiskiväärin asentokilpailussa.

Leppä ei ollut uskoa tapahtunutta.

”Olen käynyt varustetarkastuksessa, ja ammuin samalla hihnalla tiistaisen karsinnan. Ei näin voi toimia kesken kilpailun”, Leppä äimisteli tiedotteessa.

”Olen voittanut samalla hihnalla kaksi maailmanmestaruuttakin (vuonna 2018). Iso työ meni nyt hukkaan, mutta minkäs teet. Kaikki suomalaiset käyttävät täällä samanlaista hihnaa.”

SÄÄNNÖT määräävät hihnan maksimileveydeksi 40 millimetriä, mutta ne eivät Ampumaurheiluliiton pistoolilajien päävalmentaja John Leighton-Dysonin mukaan kerro, miten hihnaa käytetään.

”Nyt meille puhuttiin hihnan antamasta epäreilusta edusta. Odotamme lopullisia päätöksiä”, Leighton-Dyson sanoi.

Tiedotteen mukaan avoinna on se, miten Suomen kivääriampujien EM-kilpailut Wroclawissa jatkuvat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *